Jana moet verder zonder Lex in het cordon

©medialaan

Voor de vele Cordon-fans kwam de dood van Lex Faes (Tom Dewispelaere) totaal onverwacht. De commissaris heeft het duur bekocht zijn grote liefde Jana (Liesa Van der Aa) te volgen in het cordon om op die manier toch samen te kunnen zijn. De ontsnapte gedetineerden Chris en Gabriëla (Vincent Van Sande en Brit Van Hoof) ondernamen immers een poging om de cordonmuur op te blazen, dé enige uitweg naar de buitenwereld en hun ticket naar herwonnen vrijheid. Resultaat: poging mislukt en Lex dodelijk gewond.

Alsof het verdriet van Jana en zijn boezemvriend Jokke (Wouter Hendrickx) nog niet groot genoeg is, doet Lex’ corrupte collega Nald (Sven De Ridder) er alles aan zijn eigen hachje te redden. Hij getuigt dat zijn overste mensen wou helpen ontsnappen uit het cordon en dat deze tweede poging hem fataal werd. Jana en Jokke kijken zijn theaterstukje met lede ogen toe. Ook journalist Gryspeerts (Koen De Sutter) is ervan overtuigd dat Nald zelf de mol was, en maakt er zijn missie van op zoek te gaan naar bewijzen om de waarheid kenbaar te maken én door te breken als onderzoeksjournalist in de hoop eindelijk au sérieux genomen te worden door zijn hoofdredacteur (Michaël Pas).

Ondertussen worden de experimentele virusremmers van dokter Cannaerts (Johan Van Assche) verspreid in het cordon. Een actie waar de mysterieuze Degelin (nieuwkomer Frank Vercruyssen), maar al te blij mee is “want hoe langer de zieken overleven, hoe langer het cordon blijft duren. En dat geeft ons tijd.” Maar tijd voor wat? De verborgen agenda’s binnen de hoogste regionen buiten het cordon vieren meer dan ooit hoogtij…

AFLEVERING 3 VAN CORDON OP MAANDAG 19 SEPTEMBER 2016 OM 21.45 …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.