Ish Ait Hamou zetelt in jury Aspe Award 2016

©Selina-De-Maeyer

Pieter Aspe gaat opnieuw op zoek naar aspirerend crimetalent.


Met de Aspe Award gaat Pieter Aspe jaarlijks op zoek naar aspirerend crimetalent om de Aspe NV te verrijken. Met de eerste editie, die op de Boekenbeurs 2015 werd uitgereikt, is hij onmiddellijk in dit opzet geslaagd: eind mei 2016 verschijnt Kruis en munt, het onwaarschijnlijk sterke debuut van Koen Strobbe, een van de drie eindlaureaten van de Aspe Award 2015.

Pieter Aspe omringt zich, net als vorig jaar, met een zorgvuldig uitgekozen jury. Niemand minder dan Ish Ait Hamou engageert zich om met veel toewijding en welvoeglijke strengheid samen met Pieter Aspe op zoek te gaan de winnaar van de Aspe Award 2016. Hoofdinkoper van Standaard Boekhandel Leon Beye, televisieproducent Erwin Provoost en uitgever Karel Dierickx vervolmaken de jury.

‘Waarmee kan ik u van dienst zijn, mevrouw?’

Het concept van de Aspe Award blijft ongewijzigd: aan de deelnemers wordt gevraagd om een kort verhaal van 1700 woorden te schrijven; exact het aantal woorden dat Pieter Aspe elke dag schrijft. Ook dit jaar moet het verhaal beginnen met de eerste zin van zijn volgende boek. Voor deze editie zal de zin zijn: ‘Waarmee kan ik u van dienst zijn, mevrouw?’.

Behalve eeuwige roem valt de drie laureaten het volgende te beurt: elk verhaal wordt afgedrukt in een speciale uitgave van Aspe NV die dit najaar verspreid wordt. Daarnaast ontvangt de eerste laureaat een som van 1500 euro, de tweede de volledige backlist van Pieter Aspe en de derde één jaar gratis Omer.

Inzendingen worden verwacht voor 1 juni 2016 en worden verzameld via www.aspenv.be. De shortlist wordt bekendgemaakt in september 2015. De Aspe Award 2016 wordt uitgereikt op de Boekenbeurs 2016, die plaatsvindt van 31 oktober tot en met 11 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.