Intrigerende singer-songwriter NEeMA komt op 2 april naar Gent

©Greenhouse Talent

Op 2 april 2017 krijgt de Minard met NEeMa een zeer intrigerende artieste over de vloer.

Als iemand als Leonard Cohen je muziek omschrijft als: ‘tussen al de ruis hoorde ik plots een waarachtige stem, een uitzonderlijke gebeurtenis’ en je vervolgens voorstelt om een portret voor de cover voor je tweede cd ‘Watching You think’ (2010) te tekenen, heb je het volle recht om naast je schoenen te lopen.

Het eerste overkwam NEeMA, maar de zangeres met Egyptische en Libanese roots bleef stoïcijns kalm onder het lof van de Meester. Ze had dan ook al een hele spirituele weg afgelegd. Zo werkte ze met straatkinderen in Egypte, de Stamouderlingen van Wekweti (een gemeenschap in Noord Canada) en bracht ze tijd door in het gezelschap van de Dalai Lama en Moeder Teresa.

Voor haar adembenemende derde CD ‘Painting My Wall Gold’ (2016) werkte NEeMa samen met producers Daryl Johnson (Daniel Lanois) en Mark Howard (Tom Waits, Bob Dylan). Samen creëerde het trio een mooie, gesofisticeerde plaat vol moderne folk. Ze koppelen het muzikaal universum van Daniel Lanois aan teksten die aanvaarding en gelijkmoedigheid uitstralen.

Van opener “For You” (geïnspireerd door de boeddhistische metta-meditatie en met onaardse harmonieën van Emmylou Harris)  tot en met afsluiter “Au Revoir” (een Franstalige cover van “Goodbye” van Steve Earle) word je als luisteraar onverbiddelijk haar universum ingezogen.

Haar stem is -letterlijk en figuurlijk- eerlijk en uniek. De liedjes op ‘Watching You think’ en ‘Painting My Wall Gold’ zijn simpele observaties over het leven en de liefde, met een universele aantrekkingskracht.  Dankzij hun zeer sterke muzikale verpakking –een eigen mix van folk, jazz en pop-, komen ze bij de luisteraar als instant klassiekers over.

Painting My Wall Gold” doet ons reikhalzend uitkijken naar haar Gentse passage, we hopen van u hetzelfde.

Ticketverkoop start op woensdag 8 februari om 10u via Greenhousetalent.be.

02.04.2017 Minardschouwburg, Gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.