Info rond Sinksenfoor 2019

sinksenfoor
©Stad Antwerpen

Van zaterdag 8 juni tot en met zondag 7 juli staat de Sinksenfoor voor de vijfde keer op Spoor Oost in Borgerhout. Meer dan 150 spetterende attracties, waaronder vijf nieuwe, zullen er zorgen voor plezier en sfeer voor jong en oud.

Tijdens het pinksterweekend gaat de jaarlijkse Sinksenfoor weer van start. Liefhebbers vinden er, naast de gekende attracties en kermiskramen, dit jaar maar liefst vijf nieuwe attracties.

‘Top of the world’ is een draaimolen met hangzitjes die op 60 meter hoogte ronddraaien, en zo een prachtig zicht op Antwerpen bieden. ‘Tiki Party’ wordt dan weer de meest tropische attractie op de foor. Het kleurrijke geheel met grote maskers bestaat uit een roterende schijf met 5 draaiende gondels. Verder komt er in plaats van een rollercoaster een heuse wildwaterbaan naar de kermis. Durvers beleven op die snelle glijbanen van de ‘River Rafting’ een avontuurlijke tocht in een opblaasbootje. Ook kunnen ze terecht in het nieuwe spookhuis over drie verdiepingen, de ‘Walking Dead’. Tot slot komt de ‘King Kong Bar’ voor het eerst naar de Sinksenfoor. Dat is een grote chalet met een indrukwekkend gorillabeeld erbovenop, waar bezoekers binnen of op de terrassen op twee verdiepingen kunnen genieten van vers gemaakte cocktails, terwijl dj’s muziek draaien.

Praktisch
Drie ingangen

·         Ingang Noord aan de hoek Schijnpoortweg-Noordersingel is de hoofdingang. Deze ingang heeft twee fietsenstallingen.

·         Ingang Oost ligt op de Noordersingel zelf, en komt uit centraal op het terrein. Tegenover deze ingang ligt een autoparking. Aan de ingang zelf zijn een taxistandplaats en enkele parkeerplaatsen voor mensen met een beperking voorzien.

·         Ingang Zuid ligt aan de Buurtspoorweglei en heeft een fietsenstalling.

Op het kermisterrein staan zeven opvallende trefpuntpalen die bezoekers kunnen gebruiken om zich te oriënteren of af te spreken met familie of vrienden.

Openingsuren

De foor is op vrijdag- en zaterdagnacht open tot 2 uur ‘s nachts. Op alle andere dagen eindigt ze om middernacht. Een overzicht van de openingsuren:

·         Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 16 uur

·         Woensdag, zaterdag en zondag vanaf 14 uur

·         Van zondag tot en met donderdag tot middernacht

·         Op vrijdag en zaterdag tot 02 uur

Bereikbaarheidsinformatie

Op www.slimnaarantwerpen.be vinden bezoekers alle informatie om hun reisweg naar de Sinksenfoor te plannen en krijgen ze parkeerinformatie. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Het openbaar vervoer en de fiets zijn de beste vervoersmiddelen om naar het terrein te komen. Verschillende tramlijnen stoppen vlak bij de Sinksenfoor. Aan de ingangen zijn grote fietsparkings voorzien en in de buurt zijn er meerdere Velo-stations.

Wie met de wagen komt, kan die best parkeren op een van de park-and-rides aan de rand van de stad en daar overstappen op het openbaar vervoer. Aan de Noordersingel 15 is ook een autoparking voorzien, die aangeduid staat met wegwijzers. Wie tot aan de Sinksenfoor wil rijden, moet er wel rekening mee houden dat het terrein in de lage-emissiezone van Antwerpen ligt.

In de woonwijken rond Spoor Oost wordt het betalend parkeren tijdens de duur van de foor uitgebreid tot 22 uur, óók op zondagen en feestdagen. Op die manier ontraadt de stad kermisbezoekers om in die wijken te parkeren.

Toezichters voeren controles uit

Er gelden op de Sinksenfoor strenge geluidsnormen en er is permanent toezicht. Toezichters voeren controles uit op het vlak van brandveiligheid, geluid, licht en overlast. Vanaf 22 uur wordt het geluidsniveau beperkt tot een maximum van 75 dB LAeq, vanaf 23.30 uur tot 70 dB LAeq. De geluidsmetingen worden regelmatig uitgevoerd en een halfuur voor sluitingstijd gaat het geluid uit.

Elke dag vanaf de opening tot na sluitingstijd zullen stadstoezichters en politie in uniform en in burger aanwezig zijn op het terrein en in de omgeving. Zij zien erop toe dat alles veilig en zonder overlast verloopt.

Meer info

Op www.antwerpen.be/sinksenfoor is de info over de Sinksenfoor 2019 terug te vinden, zoals de openingsuren en de ingangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.