Iedereen Klassiek lokt 12800 bezoekers naar het Concertgebouw en de Brugse binnenstad

Iedereen Klassiek
©VRT

Met 12.800 bezoekers voor Iedereen Klassiek was Brugge vandaag opnieuw dé hoofdstad van de klassieke muziek. Het Concertgebouw verwelkomde 7800 muziekliefhebbers; daarnaast genoten ook 5000 mensen van klassiek in de Brugse binnenstad. Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en de stad Brugge schotelden hun gasten een gevarieerde, gratis sterrenmaaltijd voor, met de soundtrack van Star Warsdoor Brussels Philharmonic over het Broadway van Bernstein tot creatieve voorstellingen en workshops voor de jongste generatie sterren. Samen zingen, dansen, luisteren en genieten: klassieke muziek werkt verbindend. De ontdubbeling van de concerten in het Concertgebouw zorgde er bovendien voor dat meer fans dan ooit tevoren en in optimale omstandigheden konden meevieren op hét feest van de klassieke muziek.

Zowel het publiek als de organisatoren kijken al uit naar een zevende editie van dit succesconcept op zaterdag 26 oktober 2019.

Chantal Pattyn, Nethoofd Klara en Manager Cultuur

“Een bomvol huis vol liefhebbers en mensen die zelfs voor t eerst een klassiek concert bijwoonden, maakt dat ik op Iedereen Klassiek een hele dag aan t lachen ben. Om deze feestdag voor de klassieke muziek te organiseren is t heel fijn met een partner als Concertgebouw te kunnen samenwerken.”

Katrien Van Eeckhoutte, Algemeen Directeur Concertgebouw Brugge

Met Iedereen Klassiek trekt het Concertgebouw samen met Klara, Brugge Plus en de Stad Brugge alle registers open om werkelijk iedereen klassiek te laten (her)ontdekken. Concertgebouw Brugge is niet enkel vandaag een open huis want met het Concertgebouw Circuit kan je sinds september 2017 vijf dagen op zeven genieten van een interactief parcours van architectuur, kunst en een adembenemend zicht op werelderfgoedstad Brugge. We zijn dan ook bijzonder blij dat zovele duizenden mensen vandaag opnieuw de weg vonden naar ons huis.”

Renaat Landuyt, Burgemeester van Brugge

In Brugge streven we ernaar om iedereen bij het leven in de stad te betrekken, zowel als het gaat over de strijd tegen eenzaamheid, overhet net houden van de buurt of over veiligheid in het verkeer. Ook op cultureel vlak willen we iedereen laten participeren. Iedereen Klassiek is daarom een belangrijk evenement voor onze stad. Ik ben zeer blij dat ook dit jaar zoveel mensen hebben deelgenomen. Op naar de volgende!”

Sven Gatz, Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel

Ik genoot vandaag samen met zoveel mensen van een prachtige kennismaking met Iedereen Klassiek. De verrassende concertformules, zoals een volle zaal die mag meezingen, verdiepen de beleving. Mijn bezoek bevestigde de goeie reputatie van dit evenement. De kans is dan ook groot dat ik volgend jaar terugkom.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.