Iedereen Klassiek in Brugge brengt 11.000 bezoekers naar het Concertgebouw

©VRT

11.000 bezoekers bezochten de vijfde editie van Iedereen Klassiek in het Concertgebouw. Met deze lustrumeditie brachten Klara, het Concertgebouw, de stad Brugge en Brugge Plus opnieuw een zeer divers en gratis programma voor kenners en niet-kenners van klassieke muziek. Bovendien genoten nog duizenden anderen van klassieke muziek op diverse locaties van de binnenstad. Beleving en participatie stonden overal centraal.

Chantal Pattyn, Nethoofd Klara en Manager Cultuur: Iedereen Klassiek is een officiële hoogdag geworden voor al wie de klassieke muziek genegen is. Kenner of liefhebber, op deze gratis dag verwelkomt Klara ze allemaal! Ik ben heel blij met deze unieke samenwerking die zoveel harten sneller doet kloppen voor klassieke muziek en de schitterende uitvoerders ervan.

Jeroen Vanacker, Artistiek Directeur Concertgebouw: Deze prachtige vijfde editie van Iedereen Klassiek was een feest van verbondenheid: tussen honderden muzikanten en duizenden luisteraars, tussen tientallen partners in de stad Brugge, het Concertgebouw en Klara. Iedereen Klassiek laat zien dat steengoede muziek onverslijtbaar is en de creativiteit in het presenteren ervan geen grenzen kent.

Renaat Landuyt, Burgemeester van Brugge: Iedereen Klassiek zorgt opnieuw voor een niet-klassieke drukte aan klanken in Brugge. 

De organisatoren beloven alvast een zesde editie.

Iedereen Klassiek 2017

“Beleven” en “meedoen” zijn de sleutelwoorden bij Iedereen Klassiek. En dat kon je in alle muzikale activiteiten voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.