Hooverphonic maakt zich klaar voor het Eurovisiesongfestival!

Hooverphonic
©Universal Music

Na de aankondiging van hun deelname aan het Eurovisiesongfestival begin oktober, zit Hooverphonic momenteel in de studio om hun song af te werken.
Single, video & live nieuws volgen snel, maar graag geven we nog even een recap naar het ongelooflijke jaar dat Luka, Alex & Raymond nu al achter de rug hebben.

In april 2018 kondigt de band aan dat ze een nieuwe zangeres hebben: de 17-jarige Luka Cruysberghs – winnares van The Voice van Vlaanderen – wordt frontvrouw van de band.
Eerste single ‘Romantic’ komt uit op 18 april en zal één van de meest gespeelde singles van zomer ‘18 worden. In juni trekt het 3-tal richting US voor een uitverkochte tournee langs de grootste steden New York, Los Angeles & San Francisco.

16 november ’18 komt het langverwachte album ‘Looking for stars’ uit, single releases ‘Uptight’, ‘Looking for stars’ en recent nog het catchy ‘Horrible Person’ volgen. Het album bereikt Goud in België (10K), maar globale sales reiken zelfs tot Platina status (20K). Globale single streams zitten nu boven de 14 miljoen.

Voor de video bij single ‘Looking For Stars’ reisde het gezelschap naar Griekenland, om er samen met regisseur Matthias Lebeer een heuse kortfilm te draaien. Dolce & Gabbana verzorgde de outfits voor deze futuristische & Tarantino-achtige video. De band deed promo bij alle grote radio’s, gaf optredens bij Van Gils & Gasten, Zomerhit en eindigde 2018 met een Flame showcase voor de Warmste Week bij Studio Brussel & een show in de Lotto Arena te Antwerpen.

2019 begon met een optreden van formaat bij de MIA’s. Verder stond het volledig in het kader van live shows, met een uitgebreide EU tour (Polen, Italië, Turkije, Portugal, Hongarije, Bulgarije, Israël & Tsjechië) en zomerfestivals in binnen- en buitenland.

Begin 2020 start de band aan hun ‘Looking for Stars tour’ doorheen België.
En daar komt nu ook het Eurovisie Songfestival bij in mei 2020.

BE TOUR 2020
17.01 Capitole – Gent, BE
18.01 Théâtre Royal de Mons – Mons, BE
24.01 Het Depot – Leuven, BE
25.01 Cultuurcentrum De Velinx – Tongeren, BE
31.01 Palais des Beaux Arts – Charleroi, BE
01.02 CC Het Perron – Ieper, BE
07.02 Théâtre le Forum – Luik, BE
09.02 CC Maasmechelen – Maasmechelen, BE
12.02 Cultuurcentrum ’t Vondel – Halle, BE
19.02 Cultuurcentrum Het Bolwerk – Vilvoorde, BE
21.02 Concertgebouw Brugge – Brugge, BE
23.02 Cultuurcentrum Zwaneberg – Heist-Op-Den-Berg, BE
07.03 De Roma – Borgerhout, BE
18.03 Cultuurcentrum Hasselt, Hasselt BE
19.03 Maison de la Culture d’Arlon – Aarlen, BE
22.03 CC De Werf – Aalst, BE
25.03 Kubox – Kuurne, BE
28.03 Ancienne Belgique – Brussel, BE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.