Hooligans bij de laatste ‘MOERKERKE EN DE MANNEN’

©medialaan

De laatste Moerkerke en de Mannen van het seizoen was ook de moeilijkste om te draaien, want Cathérine Moerkerke bijt zich vast in de meest controversiële groep mannen van allemaal: voetbalhooligans. Na een lange voorbereiding, veel onderhandelen en aandringen kan Cathérine eindelijk de harde kern van de supporters van Beerschot Wilrijk volgen. Tot ze bij een risicomatch zelf een stadionverbod krijgt, gewoon omdat zij en haar team een reportage draaien.

“Als je met ons wil optrekken, dan ga je niet lopen bij een vechtpartij. Punt. Ik word liever door vier man in mekaar geslagen, dan achteraf het verwijt te krijgen dat ik ben gaan lopen. Dan nog liever een gebroken neus.”  – anonieme hooligan

Maar de echte vechtpartijen spelen zich al lang niet meer vlakbij voetbalstadions af. Daarvoor is de politie te dominant aanwezig en zijn de veiligheidsvoorschriften te streng geworden.

©medialaan

Cathérine reist mee naar Duitsland voor de match Wolfsburg-AA Gent. Ook daar wordt alles  in het werk gesteld om een mogelijke vechtpartij tussen Gent en Wolfsburg te vermijden. Toch slaagt Cathérine er in om overtuigde hooligans aan het woord te laten. De meeste staan er wel op onherkenbaar gemaakt te worden.

“Het is een levensstijl. In de week ben je de voorbeeldige papa, werknemer of zelfstandige. Maar je voelt van binnen echt: er moet iets uit. Op zo’n momenten zie ik naar niets. Al moet ik iemand aan het haar trekken, dat maakt me niet uit.”  – anonieme hooligan

Zelden was de angst om te getuigen op tv zo groot, angst voor de politie maar vooral voor familie, vrouw en werkgevers… Sommige vrouwen weten het niet van hun man. En toch kunnen deze mannen het vechten – de streetfights – echt niet laten.

MOERKERKE EN DE MANNEN OP DINSDAG 26 APRIL 2016 OM 21.55


De volledige afleveringen van MOERKERKE EN DE MANNEN kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.