Hobbykok ‘Nico Sturm’ geeft het beste van zichzelf in De Keuken van Sofie

©medialaan

In Patrouille Linkeroever speelt hij angsthaas Dave Duyns, maar als hobbykok gaat Nico Sturmgeen enkele uitdaging uit de weg. Nico geeft toe dat hij graag zijn handen uit de mouwen steekt in de keuken en dat maakt van hem de perfecte souschef. In de week van 4 april mag hij naast Sofie Dumont vijf dagen lang bewijzen wat hij waard is. Of ze samen ook een recept voor succes zijn, zal moeten blijken…

Van kleins af aan houdt Nico al van zoetigheden. Vooral de appelbeignets van zijn grootmoeder waren steeds een voltreffer, maar zelf heeft hij er zich nog nooit aan gewaagd. Sofie leert hem op maandag 04/04 zelfgemaakte beignets bereiden, zodat hij het recept op zijn beurt kan doorgeven aan zijn drie kinderen.

©medialaan
©medialaan

Op dinsdag 05/04 heeft Sofie één taak: Nico overtuigen van rode biet. Hij heeft een hekel aan de groente, maar wil ze toch graag leren eten omdat hij weet dat het hypergezond is. Samen maken ze een kleurrijk bordje met zeeduivel, bulgur en rode biet. Missie geslaagd?

Wanneer Sofie op woensdag 06/04 vraagt naar Nico’s favoriete buitenlandse gerecht, denkt de acteur meteen aan de Oosterse keuken. Hij is nog nooit in Azië geweest, maar met hun Thais soepje met kokos en venusschelpen is Thailand plots wel héél dichtbij.

Sofie en Nico blijven ook op donderdag 07/04 nog in vakantiestemming, want dan maken ze tapas. De goudbruine kabeljauwkroketjes die in een pittig dragonsausje worden gedipt, geven Nico een instant zomergevoel. Het enige wat nog ontbreekt, is een frisse cocktail. Ook daar heeft Sofie aan gedacht. Tijdens het mixen steelt Nico de show, tot het even mis loopt… Aan zijn shake skills moet nog wat gewerkt worden, zoveel is duidelijk.

©medialaan
©medialaan

Het weekend wordt op vrijdag 08/04 ingezet met een cheesecake met speculaasbodem, vijgen, blauwe bessen en passievrucht. Nico wordt helemaal stil wanneer hij de prachtig afgewerkte taart ziet. “Een beetje hemel op aarde”, volgens hem.

OP HET MENU

Op maandag 04/04: appelbeignets
Op dinsdag 05/04: zeeduivel met rode biet en bulgur
Op woensdag 06/04: Thaise soep met venusschelpen
Op donderdag 07/04: kabeljauwkroketten met dragon dip
Op vrijdag 08/04: cheesecake met vijgen, blauwe bessen en passievrucht

VTM KOKENvtmkoken.be                            FACEBOOKdekeukenvansofie                   TWITTER@keukenvansofie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.