Het Schlagerfestival 2016 doet alle zorgen vergeten!

Vrijdagavond is de 11de editie van Het Schlagerfestival gestart. Het ambiancefeest van het jaar lokt opnieuw vele tienduizenden muziekliefhebbers naar de Hasseltse Ethias Arena. Op het vernieuwde concertpodium trakteren de artiesten het sterk verjongde publiek op de nodige polonaises en feestronden. Wie zelf nog Het Schlagerfestival 2016 wil meemaken, kan dat op Paasmaandag (15u00) en op vrijdag 1 april (20u30). Tickets kan je bestellen via www.hetschlagerfestival.be

Even alle zorgen vergeten en genieten van de mooie dingen van het leven”, dat was de algemene teneur die vrijdagavond overheerste bij de artiesten en het publiek. De vraag van de organisatie om vroeger te komen dan voorzien, werd door het publiek goed opgevolgd, waardoor er geen lange wachtrijen waren bij de toegangscontroles.

Voor aanvang van de optredens verscheen de tekst ‘We Are Belgium’ met de hashtag #StayStrong. Het publiek reageerde met een sereen, langgerekt applaus.

Investeren en vernieuwen, dat is wat Het Schlagerfestival blijft doen, ook in het 11de jaar. Het indrukwekkende podium is een speeltuin voor de band, de artiesten en de dansers. Dankzij de nieuwste technologieën op het vlak van licht en geluid, oogt het geheel fris, eigentijds en interactief. “De tekstbalkjes op de schermen lokken grote reacties uit bij het publiek. Het is één van de voorbeelden hoe wij als organisatie blijven streven naar de totaalbeleving. Dat willen wij onze festivalbezoekers meegeven, waardoor elk optreden meteen ook een unieke ervaring wordt voor hen en voor onze artiesten.

Debuut

De jaarlijkse instroom van nieuwe festivalbezoekers, gecombineerd met de vele habitués, bezorgt het festival een verjonging en een groei in de bezoekcijfers. “Het is toch prachtig om te zien wat er hier gebeurt vandaag. Hoe mensen de kans nemen om even hun zorgen te vergeten”, zegt Belle Perez, die samen met levende legende Rob de Nijs én Lissa Lewis voor het eerst van de partij is. Lissa beaamt de unieke ervaring volmondig: “Ik moet zeggen dat ik best wel zenuwachtig was. Het is de eerste keer dat ik op zo’n groot podium sta en voor zoveel mensen mag optreden. Als ik zie hoe ik hier word opgevangen, door de organisatie, de collega-artiesten én het publiek, dan kan je alleen maar dankbaar zijn.”

Verrassing

Naast de aangekondigde optredens van De Romeo’s, Laura Lynn, Lindsay, Christoff, Jan Smit, Lissa Lewis, Bart Kaëll en Roxanne en André Hazes Jr., mag presentatorKürt Rogiers elke voorstelling nog een muzikale verrassing onthullen. Vrijdag was die eer weggelegd voor 2 Fabiola ft Loredana, dat de massa moeiteloos meekreeg met hun 90’s klassieker ‘Freak Out’ en het dansbare ‘She’s After My Piano’. Ook de komende dagen tovert het festival verrassende namen uit de hoge hoed, waaronderKlubbb3 – de boyband van Christoff, Jan Smit én de razend populaire Florian Silbereisen – dat op Paasmaandag van de partij is.

Wil je zelf nog Het Schlagerfestival 2016 meemaken, dan kan dat op Paasmaandag 28 maart (15u00) en op vrijdag 1 april (20u30).

Omwille van de extra toegangscontrole benadrukt de organisatie nogmaals om op tijd te komen én om geen zakken of tassen mee te brengen.

Meer info op www.hetschlagerfestival.be

HET SCHLAGERFESTIVAL 2016 – met Christoff, Jan Smit, Roxeanne & André Hazes Jr., Lindsay, De Romeo’s, Belle Perez, Bart Kaëll, Lissa Lewis, Laura Lynn, headliner Rob de Nijs, bij elke show een andere verrassingsgast en presentator Kürt Rogiers; in Ethias Arena Hasselt op zaterdag 26 maart en op vrijdag 1 en zaterdag 2 april om 20.30 uur, op paasmaandag 28 maart om 15.00 uur. Show met staanplaatsen op het middenplein op 2 april. Kaarten: € 28, € 38 en € 43 (vanaf 50 personen: € 3,50 korting per kaart, vanaf 250 personen: € 5 korting per kaart, vanaf 500 personen: € 7 korting per kaart) via www.hetschlagerfestival.bewww.ethias-arena.be,www.teleticketservice.com, 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.), Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1, Hasselt (ma t/m za, 09.30-19.00 uur). Groepskortingen via groepen@sportpaleisgroep.be. VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroep.be.

Het Schlagerfestival is een organisatie van PSE-Belgium en Medialaan
www.hetschlagerfestival.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.