HET GROOT VERLOF trekt de kaart van Jong Leuvens Talent

Vanaf de start van Het Groot Verlof is er altijd veel aandacht geweest voor de inbreng van jong Leuvens talent. Zo kwamen de afgelopen edities lokale artiesten als Stoomboot, Berry Quincy, Frimout, … al het podium onveilig maken. Afgelopen jaar mochten de jonge creatievelingen van Onkruid vzw niet alleen het Hogeschoolplein aankleden. In hun ‘Buitenverblijf’ waren ze ook verantwoordelijk voor de programmatie. Ook in het nieuwe festival Half Oogst werd veel ruimte gelaten voor jonge plaatselijke organisaties. Zo mocht Straatrijk vzw met veel succes de volledige invulling verzorgen van het Urban-plein (Mgr Ladeuzeplein).
Dit jaar trekt Het Groot Verlof opnieuw de kaart van jong én Leuvens talent. Onkruid vzw verzorgt opnieuw een kunstzinnige aankleding op het Hogeschoolplein en zij voorzien daar ook een programma tijdens Half Oogst. Straatrijk vzw staat dan weer in voor de volledige invulling op het Ladeuzeplein tijdens Half Oogst. “En we kunnen het nu al verklappen”, zegt schepen Dirk Vansina, “er komt opnieuw een Soul Train. Voor velen het tofste moment van de afgelopen editie van Het Groot Verlof.”
 
Kansen geven
Muzikaal is de inbreng van jong lokaal talent groter dan ooit. Een klein overzicht: THE LIGHTHOUSE, REWIND PRODUCTIONS, EME, TOUT VA BIEN en FOURCAST staan allen op de podia van Het Groot Verlof deze zomer. Voeg daarbij nog wat minder ‘piep’ maar zeker even Leuvense groepen als Lenny & De Wespen en de legendarische Benvis & his Rockets en je merkt het, het is echt ‘Loven Boven’.
Ook binnen het verhaal van Hapje-Tapje, dat sowieso bedoeld is als een festival waarin de eigen horeca centraal staat, is het fijn dat er regelmatig jonge ondernemers zich engageren om mee de schouders onder het initiatief te zetten. Zo is Pasquale Amoruso van Baracca in de organisatie gestapt. Zijn frisse kijk op het evenement en zijn werklust zijn een absolute meerwaarde voor Hapje-Tapje.
“Wij vinden het zeer belangrijk om met Het Groot Verlof eigen mensen een kans te geven”, besluit schepen Vansina. “En talent is er genoeg in Leuven dat blijkt wel als je er nationaal bovenuit steekt in wedstrijden als De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en Humo’s Rock Rally.”
 
De Leuvense line-up
The Lighthouse – 7 juli Grote Markt – Beleuvenissen
Lenny & De Wespen & guests – 7 juli – Hogeschoolplein – Beleuvenissen
Radio Modern feat. Benvis & his Rockets 14 juli – Grote Markt – Beleuvenissen
Tout Va Bien – 21 juli – Oude Markt – Beleuvenissen
Fourcast – 6 augustus – Oude Markt – Hapje-Tapje
Rewind Productions – 12 augustus – Oude Markt – Half Oogst
Eme – 13 augustus – Oude Markt – Half Oogst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.