Het Groot Verlof – Hapje Tapje viert 30 jaar

het groot verlof
©Stad Leuven

Al 30 jaar is Hapje-Tapje een vaste waarde in het Leuvense zomerprogramma. Het is dé ideale gelegenheid voor de Leuvense horeca om naar buiten te treden en te laten zien wat voor lekkers er allemaal in onze stad te krijgen is. En dat die Leuvense horeca meer dan springlevend is, mag blijken uit het blijvende en zelfs nog groeiende enthousiasme voor het oudste culinaire stadsfestival van België. Hapje-Tapje vindt dit jaar plaats op zondag 5 augustus.

Zo veel belangstelling zelfs dat de organisatie zich opnieuw genoodzaakt ziet om het culinaire parcours uit te breiden. Dit jaar wordt ook het De Layensplein en het Margarethaplein onderdeel van Hapje-Tapje. Met het uitbreiden van het culinaire parcours willen we niet alleen meer horecazaken een forum geven, we hopen hiermee ook het comfort van de bezoeker op te trekken. Verder blijven de traditionele ingrediënten bewaard.

Zo kan je op de Oude Markt proeven van de lekkerste bieren uit het Hapje-Tapjeproefglas want bierliefhebbers weten dat de Langste Toog bij Hapje-Tapje ook de Lekkerste Toog is. Ook dit jaar zullen er weer moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Ga je voor de Breakfast Stout van Founders – top 5 in de wereld – of wordt het -een hele mond vol – Love Sipping Compassion Dipping Hibiscus Dripping Passion IPA? En een nog moeilijkere keuze: een Blond dan wel een Ros Mokke? Ook te proeven het eerste CO2-neutrale bier, BS#0028GMGK. De allerlaatste gang van Hapje-Tapje op de Oude Markt is traditioneel een muzikale topper. Raymond van het Groenewoud komt dit jaar zijn liefde voor muziek met je delen. Voorprogramma zijn de jonge Leuvense wolven van Stadswacht.

Op de Grote Markt vind je opnieuw de Grande Place Gourmande. Een tiental Leuvense klassezaken onder één (spectaculair) dak. Iedere zaak maakt één speciaal gerecht speciaal voor deze editie van Hapje-Tapje. U kan langsgaan bij Taste, Eed, Tribunal, Fragma, Trente,Vers Namur, Het land aan de overkant, Zuut, Elsen, Essenciel en Zappaz.

Laat je verrassen door de culinaire proevertjes van de Leuvense restaurants. Dit jaar wordt het culinaire parcours nog eens uitgebreid, dus er zullen nog meer lekkere proevertjes zijn! Naast de Muntstraat, Hogeschoolplein, Naamsestraat en Tiensestraat. Kan je ook gaan proeven aan het Margarethaplein en De Layensplein.

Hapje-Tapje kan met recht en reden het grootste Leuvense ééndagsevenement genoemd worden. Maar die 60.000 lekkerbekken laten ook wel wat vuilnis achter. Daarom trekt Hapje-Tapje resoluut de ecologische kaart: vanaf dit jaar zullen de standhouders uitsluitend werken met bio-afbreekbare borden, servetten en bestek. Ook zorgen wij op bereikbare punten in het parcours voor afvaleilanden om perfect te sorteren. We roepen dan ook alle bezoekers van Hapje-Tapje op om mee een inspanning te leveren bij dit sorteren. Bij twijfel zullen onze medewerkers u graag informeren. Want ieder afvaleiland wordt bemand door vrijwilligers die zullen helpen bij het sorteren zodat het afval in de juiste zak terecht komt. Met ondersteuning van Ovam.

Hapje-Tapje is een organisatie van Leuvenement vzw met als voorzitter Dirk Vansina.
De werkgroep Hapje-Tapje bestaat uit: Pasquale Amoruso, Kwinten De Paepe, Erik De Rop, Rikky Evers, Kris Peeters, Luc Ponsaerts en Evert Thys.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.