Het Groot Verlof: 100% muziek, 30% Leuven

De zomer én daarmee ook Het Groot Verlof zijn in zicht. Dit jaar zet Het Groot Verlof meer dan ooit in op Leuvense bands en artiesten. Want al dat muzikale talent dat onze stad herbergt, verdient een podium krijgen. Negen artiesten of bands van eigen kweek komen uw dansbenen respectievelijk nekspieren testen, daarmee zijn 30% van de optredens Leuvens getint. Van gevestigde waarden als Discobar Galaxie en Tom Helsen tot jonge wolven alsMajor of Rockvonk-winnaarsShe Bad; ze krijgen allemaal hun plaats in de line-up van Het Groot Verlof.

Voor ons is het superbelangrijk dat Leuvense bands en artiesten een plaats krijgen op de podia van Het Groot Verlof, daarmee geven we een extra boost aan de rijke muziekscène in onze stad”, besluit schepen Dirk Vansina.

Hieronder vindt u alle verdere informatie over het Leuvense aanbod binnen de programmatie.

De Leuvense line-up

13/07 – Beleuvenissen I

Oude Markt

Tom Helsen
In 1996 stond Tom Helsen voor het eerst in de spotlights tijdens Humo’s Rock Rally. Hij haalde – op zijn eentje – zilver. Talloze singles uit zes albums weerklonken de voorbije jaren op de nationale radio. Begin dit jaar lanceerde hij zijn zevende album:Cupcakes, verkrijgbaar in de platenzaak en – hoe kan het anders – bij de bakker!

Grote Markt

Major
Deze Leuvense band brengt Engelstalige, jazzy hiphop mét een boodschap. Na heel wat experimenteren met een dj-setup, kruipt Major nu het podium op met een energieke live band en zorgt voor een wervelwind aan soulvolle grooves en aangrijpende rhymes.

Vismarkt
Discobar Galaxie
DJ Bobby Ewing, DJ Loveboat en Lars Capaldi vieren hun zilveren jubileum dit jaar. En dan mag thuisstad Leuven uiteraard niet ontbreken. Dat wordt dansen, dansen, dansen op die Vismét!

Spik & Span
Deze twee boy wonderszijn het ideale product voor alle dansvloeren.

27/07 – Beleuvenissen III

Grote Markt
She Bad
She Bad is een mannenband met een vrouwelijk gezicht. Inspiratie halen de vijf leden uit verschillende rockbands die het laatste decennium de revue passeerden. Deze Leuvense rockers wonnen Rockvonk 2017.

Hogeschoolplein
And Then Came Fall
Dit Leuvense duo klinkt als een loodzware warmte die overgaat in een kille zucht. De teksten van Annelies Tanghe snijden, kerven en krassen door je ziel maar in symbiose met de muzikale mantel die Sam Pieter Janssens rond de nummers legt, puren ze uit in ware schoonheid. Niks meer, niks minder.

Spencer The Rover & The Late Chamber Orchestra
Spencer the Rover brengt de muziek uit zijn bejubelde The Late Album enThe Accident naar het Hogeschoolplein. En hij komt niet alleen: twaalf strijkers, vijf blazers, een vierkoppig mannenkoor, een geweldige band en enkele surprise acts uit zijn Leuvense muzikale vriendenkring, kruipen mee het podium op.

05/08 – Hapje-Tapje

Oude Markt
Stadswacht
Nederlandstalige poprock die lustig buiten de lijntjes kleurt: zo omschrijft Stadswacht zichzelf. Wij horen vijf jonge Leuvenaars die balanceren op de grens tussen pop en kleinkunst, maar luister vooral zelf!

12/08 – Half Oogst

Oude Markt
Soundrascalz
Deze vijf Leuvense MC’s draaien al een paar jaar mee in de Belgische hiphopscène. Verwacht je aan een unieke mix van dansbare hiphopgrooves en beats, gekruid met verstaanbare teksten en catchy refreinen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.