Headliner ‘STEPS’ maakt affiche I Love The 90’s compleet

Ongeveer een maand geleden liet Steps weten een comeback te zullen maken. De Britse popgroep die hoge toppen scheerde in de jaren ’90 brengt nog dit jaar een comebackalbum uit én gaat op tournee. En I love the 90’s heeft de absolute primeur, want het is op 8 april in de Ethias Arena in Hasselt dat Steps – in volledig originele bezetting! – voor de eerste keer weer samen op het podium zal staan!


Rewind naar 1997: ‘5, 6, 7, 8‘, de debuutsingle van de nieuwe popgroep Steps is een schot in de roos. Het techno-linedance-nummer haalt over heel de wereld de hitlijsten en zet Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-Lee, Ian ‘H’ Watkins en Lee Latchford-Evans meteen op de muzikale kaart.

Later volgen er nog meer hits zoals ‘Last Thing on My Mind‘ (een cover van Bananarama), ‘One for Sorrow‘, ‘Heartbeat‘ en ‘Tragedy‘ (een cover van de Bee Gees). In drie jaar tijd brengt Steps drie albums uit (in 98, 99 en 00). In 2001 gaat de groep wegens creatieve meningsverschillen uit elkaar.

Elf jaar na de split komen de bandleden opnieuw samen en vertrekken ze op tournee (die in een mum van tijd uitverkocht is). In datzelfde jaar nemen ze ook een kerstalbum op, ‘Light Up the World’.

Sindsdien was het opvallend stil rond de groep, maar ter ere van hun twintigste verjaardag maken ze hun comeback. Op 8 april 2017 zullen Claire, Faye, Lisa, H en Lee voor het eerst weer samen op het podium staan, in de Ethias Arena, op I love the 90’s – The party! Het album wordt verwacht rond de zomer. We can’t wait!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.