Home NIEUWS EVENTS Hasselt is klaar voor de nationale intocht van de Kerstman!

Hasselt is klaar voor de nationale intocht van de Kerstman!

©Roland Hermans

De stad Hasselt maakt zich klaar en viert zaterdagnamiddag de officiële, nationale intocht van de Kerstman. Met een speciale wagen, een pakjeskoets, elfjes en muziek vertrekt het gezelschap om 15.00 uur aan de Koning Albertstraat voor een tocht door de Hasseltse binnenstad. Hoogtepunt wordt de stop bij het oude stadhuis, waar Hasselts burgemeester Steven Vandeput het gezelschap verwelkomt, de kerstverlichting officieel ontsteekt en vervolgens plaatsneemt in de opvallende Excalibur voor het vervolg van de rit. Aansluitend gaat het richting Winterland Hasselt, waar de Kerstman intrekt in ‘Het Huis van de Kerstman’. Het befaamde Belgische interieurmerk Flamant zorgt voor een sfeervolle inrichting en tot 30 december krijgt het publiek de kans om tussen 12.00 en 20.00 uur de Kerstman te bezoeken.

Sinds vorig jaar is het netjes verdeeld: Antwerpen heeft de intocht van de Sint, Hasselt verwelkomt de Kerstman. Met het officieel ontsteken van de sfeerverlichting begint ‘de mooiste tijd van het jaar’ en die gezelligheid vind je in de Hasseltse binnenstad en op Winterland Hasselt. De mensen hebben er zin in en blijven massaal toestromen. De voorbije 2 weken werden er al records gebroken en we verwachten de komende weken vele duizenden mensen die komen genieten van de warmte en gezelligheid”, zegt Winterland Hasselt-organisator Maurice Schoenmaeckers.

Naast ‘Het Huis van de Kerstman’ staat het prachtige Lego winterlandschap, goed voor duizenden blokjes en een oppervlakte van 7 m2, gebouwd door Hasselaar Steven Decoutere. Legobouwers kunnen op zaterdag (van 13.00 tot 19.00 uur) en zondag (van 10.00 tot 17.00 uur) terecht in de Go! Next sportschool (Koning Bouwdewijnlaan 12) voor de 3de editie van de Lego-expo ‘Rock That Block’. Wie langsloopt steunt de VZW Toverblokjes, een vereniging die verplegende en opgevangen kinderen ook de kans geeft om met Lego te bouwen. Op de woensdagen 11 december en 3 januari kan je op Winterland Hasselt tussen 14.00 en 19.00 terecht voor een Lego-bouwmiddag. Inschrijven kan via www.winterland.be

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten