Hasselt claimt vrijdag de nationale intocht van De Kerstman

Winterland
©Roland Hermans

Antwerpen verwelkomt Sinterklaas, Hasselt De Kerstman. Aanstaande vrijdag 7 december, organiseert de Limburgse provinciehoofdstad voor het eerst een grootse, nationale verwelkoming. “Na een lange tocht uit het koude noorden, arriveert hij om 16.30 uur aan het Leopoldplein voor eenfeestelijke intocht in de Hasseltse binnenstad, die eindigt op Winterland Hasselt. Tussendoor stopt het gezelschap op de Hasseltse Grote Markt om samen met de burgemeester de 15 meter hoge kerstboomen de kerstverlichting te ontsteken. Zoals de traditie het wil, zit De Kerstman in een arrenslee die wordt voorafgegaan door enkele praalwagens. Naast de Koninklijke Harmonie Hasselt  is ook de ijskoningin met haar lichtgevend kleed, gemaakt uit 1200 Led-lichtjes, een blikvanger. Er werken in totaal meer dan 150 figuranten mee aan de nationale intocht van De Kerstman. De Kerstman krijgt na een bezoek aan zijn ‘Schatkamer van De Kerstman’, officieel de sleutels overhandigd van zijn gloednieuwe ‘Huis van De Kerstman.

Al jaren is de authentieke kopie van zijn huis in Rovaniemi (inclusief een postkamer, slaapkamer, badkamer en woonkamer) een voltreffer op Winterland Hasselt. Het huis blijft net als Winterland uiteraard gratis toegankelijk voor het publiek”, zegt Maurice Schoenmaeckers (Winterland Hasselt) die samen met het Hasseltse stadsbestuur de nationale intocht van De Kerstman organiseert.

Hasselts centrummanager Christiaan Kastrop: “We hebben het succesconcept opgefrist en in een nieuw kerstjasje gestoken. Samen met de handelaars, het stadsbestuur, Winterland Hasselt en de lokale bevolking, claimt Hasselt De Kerstman met een groots volksfeest.

Meer info vind. je op www.winterland.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.