Harry Potter: The Exhibition komt naar Brussel

Spannend nieuws voor alle Harry Potter™ fans! Deze zomer zullen ze van dichtbij kunnen kennismaken met hun geliefde wereld vol tovenarij en magie op Harry Potter: The Exhibition. Deze fantastische expo is te gast in Paleis 2 van Brussels Expo tijdens de zomer van 2016. Sinds de expo van start ging in Chicago waren er al meer dan 3,5 miljoen bezoekers in Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokyo, Paris en Shanghai. De voorverkoop van wat ongetwijfeld dé expo van het jaar wordt, start op 5 februari om 9 uur op www.expoharrypotter.be 

194569-Dormitory_Room-d6d7a5-original-1454260820Matthew Lewis, die Neville Longbottom (Marcel Lubbermans) speelde in de Harry Potter films, kondigde op vrijdag 29 januari de expo aan als vijftiende halte van de unieke expo, tijdens de derde jaarlijkse Celebration of Harry Potter in de Wizarding World van Universal Studios Orlando.

Global Experience Specialists (GES) creëerde de 1.400 m2 grote belevingsexpo in samenwerking met Warner Bros. Consumer Products. Bezoekers wandelen op de expo door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en zijn getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de authentieke kostuums, rekwisieten en magische wezens uit de films. Fire-Starter, Brussels Expo en Encore B realiseren samen dit uniek project in Brussel.

Harry Potter The Exhibit @ The Museum of Science and Industry
Harry Potter The Exhibit @ The Museum of Science and Industry

Van zodra de gasten aankomen op Harry Potter: The Exhibition worden ze ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Na een gepaste verwelkoming van de gasten wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein™ afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter films. De expo bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor™ toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos. Alle ruimtes zijn gevuld met duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks.Naast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal™ zone kunnen bezoekers een slurk gooien. In Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische zetel.

De expositie zal slechts voor een beperkte tijd in Brussel te bezoeken zijn. Tickets zijn ingedeeld volgens bezoekuur en de laatste bezoekers worden anderhalf uur voor sluitingstijd toegelaten. Op 30 juni opent de expo, die elke dag zal open zijn. Tickets zijn te koop vanaf 5 februari om 9 uur via www.expoharrypotter.be.

Een exclusieve audiotour is afzonderlijk beschikbaar, met extra commentaar door de producenten en de ontwerpers van de kostuums, decors en wezens.

194575-HP-Facebook-v2-ac3c76-original-1454261021

Praktische informatie

Harry Potter: The Exhibition – Paleis 2, Brussels Expo

Beperkte run, vanaf 30 juni 2016

Openingsuren

 • Maandag tot vrijdag: 10:00 – 19:00 – laatste toegang om 17:30
 • Weekend en vakantiedagen: 10:00 – 20:00 – laatste toegang om 18:30
 • Extra voordelig op dinsdag!
 • Nocturnes: elke eerste vrijdag van de maand: open tot 22:00 – laatste toegang om 20:30

Ticketprijzen*

 • Volwassenen: 19,90 euro
 • Volwassenen op dinsdag: 16,90 euro
 • Kinderen (4-14): 14,90 euro
 • Senioren (> 65) en studenten: 17,90 euro
 • Family Pass (2 volwassenen & 2 kinderen): 65 euro
 • Groepstarieven (vanaf 10 deelnemers, online registratie noodzakelijk): 16,90 euro pp
 • Gids: 90 euro (1 gids per 25 mensen)
 • Scholen: 12,50 euro per leerling (online registratie noodzakelijk)
 • Audioguides afzonderlijk beschikbaar.

* exclusief online ticketingkosten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.