Hardwell stopt met optreden als dj

Hardwell
©The Media Nanny

Hardwell, die twee keer werd uitgeroepen tot beste dj ter wereld door het toonaangevende DJ Mag, stopt voor onbepaalde tijd met het geven van optredens als dj.

De dertigjarige dj vindt de druk van zijn huidige tourschema te hoog, schrijft hij op Facebook.

“Er is nog zo veel dat ik wil delen met familie en vrienden, er zijn nog zo veel wegen die ik wil inslaan, maar door altijd maar Hardwell te zijn blijft er te weinig energie, liefde, creativiteit en aandacht over voor mijn leven als ‘normaal’ persoon”, aldus de dj, die eigenlijk Robbert van de Corput heet.

“Ik heb daarom besloten om mijn agenda voor onbepaalde tijd leeg te maken, zodat ik geen rekening hoef te houden met interviews, deadlines, en releasedatums. Ik heb altijd moeten omgaan met de druk die komt kijken bij een zwaar tourschema, maar het werd me nu te veel en het voelde als een rit in een achtbaan die nooit ophield.”

Hardwell geeft op 18 oktober voorlopig laatste optreden

Hardwell wil tijd om zichzelf te zijn en om te kunnen reflecteren op alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd, schrijft hij. “Dat betekent dat mijn tourschema gisteren met een bang is geëindigd op Ibiza.”

De dj geeft zijn voorlopig laatste optreden op 18 oktober in de Ziggo Dome tijdens het Amsterdam Dance Event. “Ik blijf muziek maken en ik wil altijd in contact blijven met mijn fans.”

Hardwell had eind 2012 al eens last van een burn-out, vertelde hij een paar jaar geleden aan het nieuws. “Ik kon het amper geloven. 25 was ik pas, maar ik lag er echt helemaal af. Ik deed weken niets anders dan slapen en op de bank hangen. Mijn telefoon nam ik niet meer op. Depressief is een te groot woord, maar ik was wel echt down. Ik vond even helemaal niets meer leuk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.