Hap and Leonard: thriller reeks met gitzwarte humor op 7 juli in première op AMC

AMC zendt vanaf 7 juli, zes weken lang elke vrijdag om 22 uur, de nieuwe serie Hap and Leonard. Deze 6-delige detectivethriller, gebaseerd op de succesromans van Joe R. Lansdale, is doorspekt met zwarte humor.

Hap and Leonard volgt de tragikomische omzwervingen van twee beste vrienden, van een femme fatale, een stel afgeleefde revolutionairen en een duo psychotische moordenaars. Allen zijn op zoek naar een verloren schat en allen kennen ze de nodige strubbelingen met de politie. Hap Collins, een activist uit de jaren 60 en met enkele jaren cel achter de boeg voor dienstweigering in Vietnam, zit nu aan de grond en zonder werk. Net nu loopt de veertiger zijn ex-vrouw Trudy tegen het lijf die nog steeds een bijzonder plekje in z’n hart heeft. Hij laat zich makkelijk overhalen om op zoek te gaan naar een verborgen schat. Leonard Pine, zijn metgezel, is Vietnamveteraan met explosief karakter, zwart en helemaal-uit-de-kast-homo. Z’n familie hoeft hem niet meer omwille van zijn seksuele voorkeur en hij is net ontslagen. Hij is er wel voor te vinden om zijn beste vriend te vergezellen in dit knettergekke avontuur.

De serie neemt de kijker mee naar het Amerika van eind jaren 1980. Het startplan van de twee kompanen – razendsnel rijk worden – ontpopt zich tot een rollercoaster wanneer de recentste ex-man van Trudy vrijkomt uit de gevangenis en zelf op zoek gaat naar de schat. Hap and Leonard is een niet te versmaden, bitsig plattelandsalternatief voor de klassieke politie-intrige. De serie grossiert in excentrieke personages, met op kop James Purefoy (“Rome,” “The Following”) in de rol van Hap, Michael Kenneth Williams (“The Wire,” “Boardwalk Empire”) alias Leonard, en Christina Hendricks (“Mad Men”) als Trudy.

Auteur Joe R. Lansdale publiceerde in 1990 het eerste boek van een hele reeks romans met Hap Collins en Leonard Pine als hoofdpersonages. Deze romans vol scherpe ironie, en vaak erg donkere humor, beschrijven de lotgevallen van dit sarcastische duo dat verwikkeld raakt in even gevaarlijke als absurde avonturen in het Amerika van de jaren 1980, in hartje Oost-Texas. De reeks begint met Savage Season in 1990, gevolgd doorMucho Mojo in 1994, The Two-Bear Mambo in 1995, Bad Chili in 1997, Rumble Tumble in 1998, Captains Outrageous in 2001, Vanilla Ride in 2009, Devil Red in 2011 en Honky Tonk Samurai (2016). Lansdale is momenteel bezig met het schrijven van de tiende roman in deze reeks.

De serie “Hap and Leonard”, een productie van AMC Studios, is uitgewerkt door producer en scenarioschrijver Jim Mickle (Cold in July, We Are What We Are en Stakeland) en zijn kompaan, scenarist Nick Damici (Cold in July, We Are What We Are en Stakeland). Jim Mickle, Nick Damici, Jeremy Platt en Nick Shumaker zijn de executive producers van de serie. Joe Lansdale, Linda Moran en Lowell Northrop zijn de co-producers. Dit project is de tweede samenwerking van Mickle et Damici met auteur Joe R. Lansdale. Het duo maakte ook al een filmadaptatie van de roman Cold in July van Lansdale. Deze film werd geselecteerd en in avant-première vertoond tijdens de editie 2014 van het Sundance Film Festival. Jimmi Simpson (“House of Cards”), Bill Sage (American Psycho), Pollyanna McIntosh, Neil Sandilands en Jeff Pope vertolken bijrollen in de serie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.