Halsbrekende stunts met blinddoek in derde audities van Belgium’s Got Talent

Belgium's Got Talent
©DPG MEDIA

In de tweede auditieaflevering – die gevolgd werd door 871.000 kijkers – zorgden Koen en Laura voor de verrassing van de avond door voetballer Younes terug op het podium te halen en hem hun Golden Buzzer te schenken. Dansende vriendinnen Beyoncé en Fleur stootten dankzij de kijkers rechtstreeks door naar de studioshows. In de derde aflevering, op vrijdag 27 september, staan opnieuw heel wat uiteenlopende kandidaten te popelen om hun talent te laten zien.

Dansgroep The Movement Theory (17-23, Brussel) brengt dansers uit verschillende crews bijeen. Ze hebben geen specifieke stijl, maar maken hun stukken op basis van hun eigen ervaringen. An Lemmens is met verstomming geslagen: “Dit is iets wat we hier nog nooit hebben gezien”. Uniek in Belgium’s Got Talent is ook de travestiegroep Mas’kara (39 en 50, Antwerpen), die comedy doet. “Wij willen voor ambiance zorgen zonder pluimen of glitter en glamour”, zeggen ze zelf. Maar krijgen ze het publiek en vooral de jury ook effectief aan het lachen?

Illusionist Nikolini (25, Zandhoven) heeft aan het begin van zijn act meteen een probleem: “Ik ben mijn assistente kwijt”, zegt hij. Lukt het hem om haar weer tevoorschijn te toveren? Jens bekent dat hij een superfan is van illusies, maar maakt Nikolini ook indruk op hem? Indrukwekkend is het minste wat je kan zeggen over Turnclub Athena (11-27, Sint-Amandsberg). Ze combineren dans met tumbling en dat resulteert in halsbrekende sprongen en formaties, die ze geblinddoekt uitvoeren. “Maar het is sport mét een verhaal”, zeggen ze zelf.

De verjaardag van Lisa Andreina (21, Opoeteren) kan niet meer stuk. Niet alleen trakteren Koen en Laura haar op een taart, ze mag ook met een zelfgeschreven nummer achter haar piano kruipen. “En zingen is het liefste wat ik doe”, zegt ze. Krijgt ze ook een mooi verjaardagscadeau van de jury? Ook Jens Dendoncker denkt al aan zijn volgend verjaardagsfeest. “Ik wil jullie meteen boeken”, zegt hij tegen Steven en Mark. Onder de naam Time Travellers (30 en 39, Sint-Truiden) reizen de twee collega’s door de tijd om de beste plaatjes uit de jaren ’50 tot ’90 samen te gooien in één knallende medley.

Belgium's Got Talent
©DPG MEDIA

Ook zanger Norman Herkul (48, Rotterdam) zorgt vrijdag voor ambiance. De Nederlander heeft zijn hart verloren aan België en start een charmeoffensief om nu ook “de harten van de Belgen te veroveren”. Dat doet hij met het swingende It’s Not Unusual van Tom Jones, dat hij van aanstekelijke dansmoves voorziet. Busta Move (5-36) zet ook zijn beste beentje voor. De breakdancecrew uit Mechelen heeft meer dan 200 leden. Ze trekken naar de Stadsschouwburg met een gevarieerd team van leeftijden. Eén breakdancertje komt zelfs – letterlijk – recht uit zijn kinderwagen…

Kindergoochelaar Magic Huzzie (50, Geel) staat met zijn ‘huisdiertje’ Weebly Wobly op het podium, waarmee hij enkele speciale trucs in petto heeft. Ook de 14-jarige Lana Verkest heeft bijzonder gezelschap meegebracht: haar eigen schaduwen. Haar moderne danschoreografie vertelt haar persoonlijke verhaal en gaat over onzekerheid. “In deze act wil ik letterlijk uit mijn schaduw treden”, verklaart ze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.