Gwen Cresens Quartet gaat in première in De Roma

Gwen Cresens Quartet
©De Roma

Accordeonist Gwen Cresens brengt met zijn eigen quartet een eerste album uit. Eclectica verschijnt vandaag, vrijdag 31 januari, bij Warner Classics. Het release concert gaat door in De Roma op zaterdag 22 februari. Tickets zijn  te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60, Fnac en Fatkat Records.

Op YouTube verscheen reeds een voorproefje van Gwen Cresens’ versie van Anitra’s Dance van Grieg. Maar nu is het volledige album uit bij het prestigieuze plantenlabel Warner Classics, net als het eerste solo-album van Gwen Cresens i.s.m. Brussels Philharmonic. Zijn vertolkingen van de concerti van Piazzolla en Galliano werden in binnen -en buitenland bejubeld. De cd stond wekenlang op nummer één in de Ultratop Klassiek.

Op het repertoire van Eclectica staan Gwen Cresens’ eigencomposities, opwindende interpretaties van Bach en Grieg, filmmuziek van Laurel & Hardy en Braziliaanse dansmuziek uit de vorige eeuw. Accordeon staat centraal, het instrument van vele culturen, zo benadert Gwen Cresens de muziek. De tango en valse musette loeren benieuwd om de hoek, zoals steeds. Alles in één, eclectisch.

Het Gwen Cresens Quartet bestaat uit:

  • Gwen Cresens, accordeon (Orquesta Tanguedia, Kommil Foo, Riguelle) 
  • Bart Van Caenegem, piano (De Frivole Framboos, Brussels Jazz Orchestra)
  • Janos Bruneel, contrabas (Jack Van Poll Trio, Marjan Van Rompay Group)
  • Matthias De Waele, drums (Stéphane Mercier, De Looze/Machtel/De Waele Trio)

Na de première in De Roma, tourt Gwen Cresens Quartet nog door het land. Meer info ook via www.gwencresens.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.