Grootse ‘Ode aan Hazes’ op 22 april in Lotto Arena

Meer dan 45.000 mensen namen 14 jaar geleden in de Amsterdam ArenA afscheid van André Hazes. Zijn pakkende afscheidsceremonie werd rechtstreeks uitgezonden, goed voor ruim 6 miljoen kijkers, waarvan meer dan 1 miljoen Vlamingen. Jaren na zijn dood blijft André immens populair in de Lage Landen en zijn Hazes-klassiekers als ‘Zij gelooft in mij’, ‘Een beetje verliefd’, ‘Kleine jongen’, ‘Bloed, zweet en tranen’ en ‘De vlieger’ uitgegroeid tot collectief muzikaal erfgoed. Hoog tijd voor een grootse ‘Ode aan Hazes’ en die komt er op zondag 22 april 2018 om 16.30 uur in de Antwerpse Lotto Arena. Samen met een live band, brengen Volumia!-boegbeeld Xander de Buisonjé, gepassioneerd Hazes-vertolker Luc Caals, Vlaamse topzangeressen Dana Winner en Isabelle A, en Steracteur Sterartiest-winnaar Michiel De Meyer de grootste hits van Hazes. “Dit is een middag voor iedereen die houdt van het levenslied en de tijdloze klassiekers van André Hazes. We gaan er een groot muzikaal feest van maken, pure ambiance in een absolute topproductie!”, klinkt het bij de organisatoren. Vanaf woensdag 21 februari 2018 kan je tickets voor ‘Ode aan Hazes’ bestellen via www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). Deze diashow vereist JavaScript.

Als er één artiest is in Vlaanderen die de populariteit van André Hazes perfect kan inschatten, dan is het Luc Caals. Op 20 september 2014 stond Luc al eens in een uitverkochte Lotto Arena met zijn ‘Caals zingt Hazes’. “Samen met mijn uitverkochte reeks “kleinere” Hazes-concerten en doortochten in o.a. de Koningin Elisabethzaal en De Roma, was dit concert één van dé absolute hoogtepunten uit mijn carrière. Ik heb daar zo van genoten, dat ik direct heb toegezegd toen ze mij vroegen om op 22 april mee te werken aan ‘Ode aan Hazes’. Voor mij is André een iconisch figuur, die staat voor alles wat het levenslied behelst. ‘Kleine jongen’, ‘Bloed, zweet en tranen’, ‘Een beetje verliefd’,…zijn tijdloze liedjes die van generatie op generatie worden doorgegeven. Straffe composities die je als artiest met liefde en passie brengt voor het publiek.”

Xander de Buisonjé
Andere blikvanger op zondag 22 april tijdens ‘Ode aan Hazes’ wordt zonder twijfel Xander de Buisonjé. Met ‘Afscheid’, ‘Hou me vast’ en ‘Het is over’ scoorde hij in de jaren negentig met Volumia! grote hits in Nederland én Vlaanderen. Tijdens de afscheidsplechtigheid van André in de Amsterdam ArenA, bracht Xander een ontroerende, pakkende versie van ‘Zij gelooft in mij’. “De rauwe stem van Xander leunt goed aan bij de liedjes en de muziek van André. Xander brengt schitterende vertolkingen, heeft pakken charisma en de juiste uitstraling om geloofwaardig nummers van Hazes te brengen”, klinkt het bij de concertorganisatoren.

Ook Dana Winner is van de partij op de grootse ‘Ode aan Hazes’ in Antwerpen. Dana bracht in 2007 het Hazes-nummer ‘Als je alles weet’ uit, een postuum duet met wijlen André. “Ik kan niet om het even welk nummer coveren, dat is bij mij een heel proces. Om te beginnen moet ik een ‘match’ hebben met een liedje. Ik herinner me nog hoe ik in 2007 alle albums van André beluisterd heb en bij ‘Als je alles weet’ was er uiteindelijk die ultieme klik. Het is niet zijn meest bekende liedje, maar ik vind het een pareltje met een prachtige tekst. Dat ik het nummer live kan brengen, op mijn eigen manier, op 22 april in de Lotto Arena, is dan ook iets waar ik enorm naar uitkijk.”

Met Isabelle A kan ‘Ode aan Hazes’ uitpakken met nog een absolute topstem uit Vlaanderen. Ook Isabelle moest niet lang nadenken toen ze gevraagd werd. “Hoewel het echte levenslied misschien niet is wat ik normaal breng, kan ik als artiest enkel maar respect opbrengen voor iemand die zo’n stempel gedrukt heeft op zijn genre en zoveel nummers heeft gemaakt die door jong en oud worden meegezongen, generatie na generatie. Muziek draait voor mij om gevoel en overtuiging, en die zaken stak André Hazes in overvloed in zijn nummers en optredens. Ik ga mijn uiterste best doen om hem op 22 april de eer aan te doen die hij verdient.”

Voor Steracteur Sterartiest-winnaar Michiel De Meyer is optreden in de Lotto Arena, tussen deze gevestigde waarden, een volgende stap in de realisatie van zijn muzikale droom. “Wie had enkele maanden geleden gedacht dat ik ooit op dezelfde affiche zou staan als Xander de Buisonjé, Isabelle A en Dana Winner, een topper uit Nederland en twee van de strafste stemmen van Vlaanderen? Ik moet toegeven dat ik dat zelf ook niet meteen had verwacht. Onlangs liet ik me in ‘Van Gils & Gasten’ ontvallen dat op eigen kracht het Sportpaleis laten vollopen, mijn grote muzikale droom is. Of dat er ooit van komt, dat zullen we wel zien, dromen mag hé. Met ‘Ode aan Hazes’ eren we een absoluut icoon, dus laat me nu eerst maar eens bewijzen dat ik me staande kan houden tussen deze toppers op het podium van de Lotto Arena”, besluit Michiel met de glimlach.

Tickets voor ‘Ode aan Hazes’, op zondag 22 april 2018 om 16.30 uur (deuren 15.30 uur) in de Antwerpse Lotto Arena, met live band en gastartiesten Dana Winner, Xander de Buisonjé, Isabelle A, Luc Caals en Michiel De Meyer, kan je vanaf woensdag 21 februari om 09.00 uur bestellen op www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.