Griezelgerechten en funny cupcakes met Ruth Beeckmans in Open Keuken

Open Keuken
©Medialaan

Ook tijdens de herfstvakantie blijft de keuken van Sandra geopend. De week wordt dubbel zo plezant, want Sandra krijgt hulp achter het fornuis van Ruth Beeckmans. Samen maken ze ‘funny cupcakes’ ten voordele van Rode Neuzen Dag en serveren ze speelse gerechten voor Halloween. Lekker, gezond én griezelig.

Op maandag 29 oktober wagen de dames zich aan de Funny Cupcake Challenge voor Rode Neuzen Dag. Ruth sprak samen met Matteo Simoni en Olga Leyers de cupcakes-spotjes van VTM KIDS in. “In bakken ben ik minder goed, dus daarvoor vertrouw ik op jou, Sandra”, lacht Ruth. Ze maken een gezonde variant met appelmoes en havermout. De gebakjes krijgen een rode neus met zelfgemaakte bessenconfituur.

Op de vooravond van Halloween, op dinsdag 30 oktober, geven Ruth en Sandra kookinspiratie voor het leukste griezelfeest van het jaar. Sandra en Ruth maken ‘spinnekessoep’, tomatensoep met gehaktballetjes, die pootjes van spaghettislierten krijgen. Als zoete afsluiter knutselen Ruth en Sandra griezelappeltjes“Super leuk om met de kinderen te maken”, volgens Sandra.

Op woensdag 31 oktober daagt Ruth Sandra uit om haar favoriete comfortfood in een gezond jasje te steken: spaghetti en bitterballen. Challenge accepted! Sandra gebruikt pompoen als hoofdingrediënt en maakt spaghettipompoen en pompoenbitterballen“Bijna een echte, authentieke bitterbal”, juicht Ruth.

Op donderdag 1 november vinden Sandra en Ruth hun eigen gezonde zalmburger met guacamole uit en verzamelen ze hun krachten met een superman smoothie, boordevol vitaminen.

Op vrijdag 2 november toont Sandra Ruth dat salades ook in de herfst kunnen smaken en serveert ze een salade met eendenfilet en croutons. Daarna klinken de dames op een fijne week met een bloederige cocktail in Halloweenthema: een bloody mojito.

OP HET MENU
Maandag 29/10
: Rode Neuzen Cupcake Challenge
Dinsdag 30/10: Spinnekessoep (tomatensoep met balletjes) & griezelappeltjes
Woensdag 31/10: Pompoenbitterballen & spaghettipompoen
Donderdag 01/11: Zalmburger & superman smoothie
Vrijdag 02/11: Herfstsalade met eendenfilet en croutons & bloody mojito

Open Keuken, elke weekdag om 18.00 bij VTM
Alle videorecepten van Sandra Bekkari zijn te raadplegen op de website van VTM Koken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.