GRENSLANDHALLENSITE WORDT PARK H

PARK H

Park H is de nieuwe naam van de Hasseltse Grenslandhallensite, die op termijn omgetoverd zal worden tot een groen landschaps- en belevingspark. Met het gevarieerde en ruime aanbod van Ethias Arena, Ethias Theater, de nieuwe expo- en eventruimte Expo Hasselt, trampolinepark Jumpsquare, Club Versuz en Area V, restaurant Crudo en Plopsa Indoor Hasselt werpt Park H zich op als hét belevingscentrum van Limburg. Met activiteiten en ontspanningsmogelijkheden voor alle leeftijden maakt Park H zijn slogan “It’s happening here” waar.

De evenementensite in Hasselt heeft sinds de overname van de Ethias Arena en het Congrestheater in 2012 door de nv Antwerps Sportpaleis een grondige transformatie ondergaan. Investeringen in nieuwe en renovaties van bestaande gebouwen zorgden, samen met het aantrekken van nieuwe partners en activiteiten, voor een uitgebreider belevingsaanbod.

Investeringsprogramma van 14 miljoen euro afgerond

Gespreid over zes jaar besteedde de nv Antwerps Sportpaleis ruim 14 miljoen euro aan achtereenvolgens de verregaande verbouwing van de Ethias Arena (8,5 miljoen euro), de ombouw van het Congrestheater naar het Ethias Theater (4 miljoen euro) en de omvorming van de oudste delen van de Grenslandhallen tot de nieuwe expo- en eventruimte Expo Hasselt (1,5 miljoen euro).

Al tijdens de zomer van 2012 werd de Ethias Arena van een ‘lege loods’ naar een efficiënte en gezellige evenementenhal veranderd door binnen de bestaande halstructuur een nieuwe zaal met vaste en mobiele tribunes te bouwen. In de zomer van 2013 kreeg de Ethias Arena ook akoestische dakisolatie. De zaal kan vandaag van 4.000 tot 18.000 bezoekers ontvangen.

Diezelfde zomer 2013 kreeg het Congrestheater zijn upgrade naar het Ethias Theater door een deel van de Hal 4 door een nieuwbouw van 2.300 m² met een vaste tribunestructuur te vervangen. Achter het behouden podiumgedeelte met toneeltoren werden een sanitaire ruimte en kleedruimtes toegevoegd. Twee nieuwe traphallen en een eigen toegang maakten van het Ethias Theater een zelfstandige zaal, die met haar capaciteit tot 3.000 bezoekers uniek is in de provincie Limburg.

Met de publieksopening van Expo Hasselt op woensdag 19 september rondt de nv Antwerps Sportpaleis het laatste deel van zijn investeringsprogramma af. In april 2018 werden de centrale hallen aangepakt door abv+architecten en het aannemingsbedrijf Mathieu Gijbels. Zij pasten de Esplanade en Hexagoon aan naar een nieuwe, polyvalent te gebruiken blackbox die, samen met de aanpalende Hal 4, Plaza en Passage, onder de noemer Expo Hasselt valt.

Nieuwe partners en activiteiten

Ook andere actoren zaten ondertussen niet stil. In de zomer van 2013 startte Club Entertainment bvba, waar Sportpaleis Group aandeelhouder van is, zijn bouwactiviteiten voor de realisatie van The Venue, dat bestaat uit Club Versuz (verbouwde Hal 5) en Restaurant Crudo, beiden geopend op 14 december 2013, en de aparte feestruimte Area V, die op 1 maart 2014 de deuren opende. The Venue kan op 3.100 m² ruim 3.000 bezoekers verwelkomen. Club Entertainment bvba besteedde zo’n 7 miljoen euro aan deze realisaties.

Op 20 oktober 2017 maakte het jonge publiek kennis met Jumpsquare. Het grootste indoortrampolinepark van de Benelux kreeg een plaats in de voormalige Studio. Het bedrijf Jumpsquare sloot hiervoor een huurovereenkomst af met de nv Antwerps Sportpaleis/Sportpaleis Group en investeerde 1 miljoen euro in het project.

Nu al meer dan 1,1 miljoen bezoekers

“Na de voltooiing van al deze investeringen is meer dan duidelijk dat de site een conglomeraat is geworden van diverse event- en ontspanningsmogelijkheden die elkaar aanvullen en versterken in de Euregio tussen grote steden als Aken, Keulen, Maastricht en Luik”, verduidelijkt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group. “Zo wordt Hasselt de ideale plek voor de organisatie van diverse evenementen, nationale en internationale beurzen, congressen en andere bijeenkomsten die perfect gecombineerd kunnen worden met activiteiten in Club Versuz en zijn Ipanema summer beach of Moose winter bar, in Plopsa Indoor en/of Jumpsquare. Tal van belevingen zijn op die manier mogelijk op amper enkele meters afstand van elkaar en zonder extra organisatorische kosten. De site trekt nu al 1,1 miljoen bezoekers aan. Door de nog grotere aantrekkingskracht van Park H hopen we dat cijfer vlot verder op te kunnen trekken.”

PARK H grootste vrijetijdscluster van Limburg

Tom Vandeput, voorzitter van de vzw Grenslandhallen: “Wij maken van Park H de grootste vrijetijdscluster van Limburg. Om de Hasselaar een compleet vrijetijdsaanbod voor alle leeftijden te geven, kwam Club Versuz op de site en werd voor de jeugd eind 2017 het gloednieuwe trampolinepark Jumpsquare geopend. Samen met Plopsa voor de kleinsten, de Ethias Arena voor grote events en concerten, het vernieuwde Ethias Theater voor voorstellingen en het restaurant Crudo voor fijnproevers, werd deze evenementensite de grootste vrijetijdscluster van Limburg, waar iedereen zijn gading vindt. Zéker als we ook nog de ontspanningsfuncties meetellen van onze ‘buren’ als Kinepolis, het stedelijke zwembad Kapermolen, de Japanse Tuin, de BLOSO-schaatsbaan en de stedelijke 18-holes golfclub.”

PARK H groen én kleurrijk

De Sportpaleis Group rust niet op zijn lauweren, maar heeft nog veel ambities die het samen met de vzw Grenslandhallen, nog altijd actief betrokken in de site, en de stad Hasselt wil ontwikkelen. Eén van die ambities is de omvorming op middelkorte termijn van de hele site naar een landschapspark, om de bezoekers een nog aangenamere ervaring te bezorgen.

“Nu de gebouwen zo goed als klaar zijn voor de komende decennia, is het tijd om ook de omgeving aan te pakken”, legt Tom Vandeput, voorzitter van de vzw Grenslandhallen, uit. “We dopen de site om naar “Park H”, omdat we die gaandeweg zullen ombouwen naar een sterk vergroend landschaps- en belevingspark. Een duidelijkere kanalisatie en signalisatie zullen de uniciteit van de site versterken. Ook zal een heel uitnodigend ‘stedelijk’ evenementenplein worden gecreëerd waar grote publieksactiviteiten plaats kunnen vinden. Bedoeling is dat dit plein tegelijk een ontmoetingsplek wordt waar jongeren afspreken en ouderen samenkomen. Zo willen we “Park H” heel uitdrukkelijk als belevingscentrum positioneren.”

De naam “Park H” werd, mikkend op bezoekers uit binnen- en buitenland, bedacht door het Hasseltse reclamebureau OnOff. Zaakvoerder Koen Lambrechts licht toe: “Park H begrijpt men zowel in het Nederlands als in het Frans en het Engels. De naam kan vlot in de mond genomen worden door de uiteenlopende doelgroepen: de allerkleinsten in Plopsa Indoor, de iets groteren in Jumpsquare en de nog wat ouderen in Versuz, Ethias Theater en Ethias Arena. Met de baseline “It’s happening here” zetten we de site neer als dé “place to be” voor zowel Hasseltse evenementen als events van meer internationale allure. Het kleurrijke logo dat we ontwikkeld hebben, benadrukt de kleurrijke invulling die de site krijgt dankzij de diverse activiteiten.”

PARK H BIEDT ENTERTAINMENT VOOR ALLE LEEFTIJDEN

Park H www.parkh.be omvat:

BEZOEKCIJFERS VOLLEDIGE SITE

Tijdens het seizoen 2017-2018 werden 113.706 bezoekers geteld in de Ethias Arena, 54.185 in het Ethias Theater en 142.680 op beurzen, samen dus 310.571 bezoekers. Tel daar de zowat 300.000 bezoekers van Club Versuz, Ipanema summer beach, Moose winter bar en het restaurant Crudo bij, de 200.000 bezoekers van Jumpsquare (zowel jumpers als niet-jumpers) en de circa 300.000 bezoekers van Plopsa Indoor Hasselt en je komt aan een totaal van 1.110.571 bezoekers.

Met een toenemend aantal beursbezoekers in het modulair inzetbare Expo Hasselt en door de nog grotere aantrekkelijkheid van Park H ziet de Sportpaleis Group een verdere stijging van het bezoekersaantal vlot haalbaar.

Bezoekcijfers volledige site

Tijdens het seizoen 2017-2018 werden 113.706 bezoekers geteld in de Ethias Arena, 54.185 in het Ethias Theater en 142.680 op beurzen, samen dus 310.571 bezoekers. Tel daar de zowat 300.000 bezoekers van Club Versuz, Ipanema summer beach, Moose winter bar en het restaurant Crudo bij, de 200.000 bezoekers van Jumpsquare (zowel jumpers als niet-jumpers) en de circa 300.000 bezoekers van Plopsa Indoor Hasselt en je komt aan een totaal van 1.110.571 bezoekers.

Met een toenemend aantal beursbezoekers in het modulair inzetbare Expo Hasselt en door de nog grotere aantrekkelijkheid van Park H ziet de Sportpaleis Group een verdere stijging van het bezoekersaantal vlot haalbaar.

Leveranciers Expo Hasselt / Park H

Bedenkers naam, logo, website en andere creaties Park H:
OnOff Agency, Hasselt – www.onoff.agency

Printing, reclamepanelen, vlaggen en banieren:
Step Out Of The Line, Opglabbeek – www.stepoutoftheline.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.