Goed Nieuws: Opnieuw projectsubsidies voor Judas TheaterProducties.

©Judas

Heugelijk nieuws voor Judas TheaterProducties! Minister van Cultuur Sven Gatz maakte vandaag bekend dat het productiehuis €150000 aan projectsubsidies zal ontvangen. Hiermee wil Judas TheaterProducties volgend seizoen de muzikale voorstelling “Iedereen beroemd” op de planken brengen, gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere. Maar voor het zover is, trekt het gezelschap eerst nog heel Vlaanderen rond met hun intieme musicalcreatie “Goodbye, Norma Jeane”.


LUCKY JUDAS THEATERPRODUCTIES
Op donderdag 30 juni 2016 maakte Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de structurele subsidies voor de periode 2017-2021 bekend. Judas TheaterProducties (JTP) viel daarbij uit de boot. Een verlies dat hard aankwam bij het musicalhuis, bekend van musicalcreaties als “Lelies”, “Josephine B.”, “Pauline & Paulette” en “De Rozenoorlog”.  Met behulp van een benefiet en de steun van het publiek kon JTP afgelopen seizoen doorkomen. Deze financieringsbronnen volstaan helaas niet om elk jaar een nieuwe creatie te bekostigen, daarvoor zijn bijkomende hulpmiddelen nodig.

En die extra financiering kreeg Judas TheaterProducties vandaag in de vorm van projectsubsidies. Minister Gatz besliste om deze keer wel te investeren in een musicalproject en kende het productiehuis €150000  toe. Deze middelen zal JTP aanwenden om een muzikale feelgood voorstelling te maken van de voor een Oscar genomineerde film “Iedereen Beroemd” van Dominique Deruddere.

In “Iedereen Beroemd” doet de 17-jarige Marva (in de film gespeeld door Eva Van Der Gucht) voortdurend vruchteloos mee aan zangwedstrijden. Haar werkloze vader ontvoert daarop de populairste zangeres van het land in de hoop toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer “Lucky Manuelo”, gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.

De voorstelling gaat op 17 februari 2019 in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. De ticketverkoop start binnenkort. De cast en het creatieve team blijven voorlopig nog even geheim.

GOODBYE, NORMA JEANE
1988. Een jongeman belt aan bij Norma Jeane Baker. Ooit beter bekend als Marilyn Monroe, van wie de  wereld niet beter weet dan dat ze 26 jaar eerder, op 5 augustus 1962, overleed. Norma laat de jongeman binnen en vertelt hem over een jong meisje dat in een Hollywoodwereld belandt vol leugens, bedrog en klatergoud. Waar Marilyn eerst een bevrijding leek, werd ze plots een gevangenis voor Norma Jeane. Haar verhaal is er een van onbereikbare liefde, een peilloos diepe depressie, intens verdriet, vernietigende onzekerheid en eeuwige hunkering. Toen Marilyn stierf, was de wereld een ongelukkige ster armer, maar een opgeluchte vrouw rijker…

“Goodbye, Norma Jeane” is een musicalcreatie van Judas Theaterproducties met een script van Allard Blom, muziek van Sam Verhoeven en regie door Martin Michel.  De topcast bestaat uit niemand minder dan Anne Mie Gils, Ann Van den Broeck en “Steracteur, Sterartiest”-winnaar Michiel De Meyer. Zij worden muzikaal begeleid door Thomas Vanhauwaert en Laure Campion. De musical was van 9 februari tot en met 5 maart 2017 te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen en trekt vanaf 17 januari op tournee door Vlaanderen.

PRAKTISCHE INFORMATIE – GOODBYE, NORMA JEANE

Op tournee door Vlaanderen van 17 januari tot en met 24 maart 2018.

Cast: Ann Van den Broeck – Anne Mie Gils – Michiel  De Meyer
Muzikale begeleiding: Thomas Vanhauwaert – Laure Campion

Regie: Martin Michel
Script & liedteksten: Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven

VOLLEDIG TOURSCHEMA & MEER INFO OP WWW.JUDAS.BE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.