Gijs Naber speelt hoofdrol in David Bowie’s Lazarus (NL)

Gijs Naber gaat de hoofdrol spelen in Lazarus, de David Bowie musical. Naber speelt de rol van Thomas Newton. Ivo van Hove, die de voorstelling samen met David Bowie en Enda Walsh creëerde in New York, gaat ook de Nederlandse productie regisseren. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “We kijken ongelofelijk uit naar Lazarus. Ik ben al een paar jaar in gesprek met Ivo van Hove. Nadat de voorstelling in New York en Londen volle zalen trok, mogen wij de voorstelling nu naar Amsterdam brengen.
Lazarus is een heel bijzondere voorstelling, één van Bowie’s laatste projecten en een muzikaal totaalkunstwerk. Het is fantastisch dat Ivo van Hove, die de voorstelling samen met David Bowie maakte, ook de Nederlandse productie gaat regisseren. De musical is een onvergetelijke theatertrip door Bowie’s geniale geest. Dat vraagt veel van een acteur, dus ik ben er buitengewoon trots op dat Gijs Naber dit avontuur met ons aan gaat. Hij is een gedroomde Thomas Newton”. Lazarus gaat op 13 oktober 2019 in première en is voor een exclusieve periode van drie maanden te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam. De slechts 50.000 beschikbare tickets gaan vandaag om 12.00 uur in verkoop via Eventim. Wie de andere rollen gaan spelen wordt later bekend gemaakt.
Meer informatie: www.bowielazarus.nl


Lazarus
Popfenomeen David Bowie overleed op 10 januari 2016. Eén van zijn allerlaatste projecten was de musical Lazarus. Hij ontwikkelde de musical met Enda Walsh (script) en regisseur Ivo van Hove. Van Hove neemt ook de regie van de Nederlandse productie voor zijn rekening. Lazarus is een vervolg op het boek The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis. Bowie vertolkte zelf de hoofdrol van Thomas Newton in de filmbewerking uit 1976, geregisseerd door Nicolas Roeg. In Lazarus ontmoeten we Thomas Newton opnieuw. De voorstelling is een avontuurlijke trip door Bowie’s geniale geest. Een reis die uiteraard wordt omlijst met legendarische Bowie hits, waaronder ‘Heroes’, ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘All the Young Dudes’, ‘This is Not America’ en uiteraard ‘Lazarus’, voor de musical geschreven en later uitgebracht op Bowie’s laatste album Blackstar.

Lazarus wordt in Nederland geproduceerd door Stage Entertainment Nederland in samenwerking met Robert Fox en Jones/Tintoretto Entertainment en The New York Theatre Workshop.

Gijs Naber
Acteur Gijs Naber (1980) ging naar de Toneelacademie Maastricht. Acht jaar lang was hij verbonden aan het RoTheater. Voor zijn rol in de voorstelling Dood van een Handelsreiziger ontving hij in 2012 de Arlecchino. Voor zijn rol in Lang en Gelukkig ontving hij in 2014 een Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol in een Kleine Musical. In 2014 won Naber het Gouden Kalf voor Beste Acteur voor zijn rol in Aanmodderfakker. Andere films waarin hij hoofdrollen vertolkte zijn onder meer De Heineken Ontvoering, Majesteit, Het Verlangen, Mike van Diems Tulipani en Redbad. In de tv-serie Penoza speelde Gijs drie seizoenen de rol van Storm. Dit jaar zal hij te zien zijn in de Duitse televisiefilm Der Amsterdam Krimi, in de korte film Casting van de Hongaarse producenten van On body and soul (Oscar nominatie 2018, Beste buitenlandse film) en in My Foolish Heart, over de laatste dag van Chet Baker.

Gijs Naber
©Mart Boudestein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.