Gene Thomas maakt debuut als radiopresentator

©Upstars

Het laatste weekend van de kerstvakantie is aangesneden. Met andere woorden is het de hoogste tijd om onze vaste gewoonten en afspraken te hervatten. Eén van die zekerheden is De Vlaamse Ultratop 50. Op zondagmiddag krijg je tussen 16.00 en 18.00 uur een overzicht van de populairste Nederlandstalige liedjes, gebracht door Vlaamse artiesten. Normaal presenteert Christoff de lijst, maar dit voorjaar moet hij een aantal keren verstek geven, omdat hij op tournee is met KLUBBB3. Samen met zijn collega’s Jan Smit en Florian Silbereisen, zit Christoff dit weekend in Berlijn. Gisteren stelde de band er hun 2de album voor. Over een paar weken start ook hun Europese tournee en die brengt hen op vrijdag 14 april naar de Antwerpse Lotto Arena.

Zondag geen Christoff, maar wel Gene Thomas die zijn debuut maakt als radiopresentator. “Toen ik de vraag kreeg om Christoff te vervangen, heb ik onmiddellijk toegezegd. Radio is magie, illusie en verbeelding. Zaken waar ik zelf mee bezig ben. Visualisatie is het mooiste wat er is en dat gevoel wil ik zo goed mogelijk overbrengen naar de luisteraars. Ik mag misschien al 15 jaar ervaring hebben als tv-presentator, radio is toch nog iets anders. De mensen zien je niet, ze horen je alleen maar en daardoor letten ze op alles wat je zegt. Bij Radio 2 word ik omringd door een toffe ploeg, waardoor ik er de komende zondagen ook zelf ga van genieten.”

Met deze gastpresentaties keert Gene terug naar zijn roots. “Dat klopt. In de jaren negentig presenteerde ik op het 2de net van de VRT de Ultratop-hitlijst. Wekelijks bracht ik het overzicht van de populairste hits en had ik nationale en internationale studiogasten. Na afloop werden wij overstelpt met brieven en vooral gele briefkaarten. Mensen reageerden massaal en daar heb ik de blijvende, gezonde interesse opgedaan voor lijstjes. Ik betrap mezelf dat ik nog altijd benieuwd ben wat mijn nieuwe single doet in de lijst. Net voor het verlof stonden ‘Zwart’ en ‘Met Kerstmis’ in De Vlaamse Ultratop 50 en ik ben benieuwd waar ze nu zondag staan.”

De Vlaamse Ultratop 50 hoor je elke zondagmiddag op Radio 2 tussen 16.00 en 18.00 uur. Gene Thomas is in januari, maart en april een aantal keren gastpresentator.

Meer info, www.radio2.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.