Geert Hoste niet in de theaters in 2016

©Geert Hoste

Het management van Geert Hoste laat weten dat de cabaretier in 2016 geen nieuwe theatertour zal maken. Tourmanager Gerd Vandenbroeck: ‘Geert is de meest succesvolle Vlaamse cabaretier van de voorbije decennia. De cijfers spreken voor zich: 25 jaar uitverkochte theaters in Vlaanderen en Brussel en 8 tv-programma’s in de Top100 aller tijden. Het maakt van hem de best bekeken humorist van België. VRT heeft Geert gevraagd om toch zijn kijk op het voorbije jaar te geven op tv op 1 januari 2017. De cabaretier houdt dit aanbod momenteel in beraad.’

Geert Hoste: ‘Meer dan 25 jaar heb ik een nieuwsjaarsconference geschreven en gebracht. Ik heb in de mooiste theaters van het land gestaan en voluit grappen verteld over dit land, zijn leiders en zijn bevolking. Heel veel Vlamingen hebben die voorstellingen gezien. Ik ben begonnen op straat, later volgden de zeedijk, zomerfestivals en piepkleine zaaltjes. Daarna kwamen de culturele centra en schouwburgen, radio en tv. Vlaanderen heeft me keer op keer overdonderd met een lach en applaus. Elk jaar was het publiek groter dan het jaar ervoor. Die gulle lach heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Ik ben er een gelukkig man van geworden. Ik ben mijn publiek heel dankbaar.’

Is dit stoppen op een hoogtepunt?

Èlke voorstelling die ik speelde was voor mij een hoogtepunt.’

Wat ik wel ga doen dit najaar? Voorlopig ben ik iedere zondagavond op VTM te zien en werk ik aan een nieuwe reeks voor Eén, die vanaf eind oktober op tv komt. Ik heb een agenda vol leuke aanbiedingen waar ik nu meer tijd voor kan vrij maken: van radio maken en opinies schrijven, tot vrijwilligerswerk bij humanitaire organisaties. En natuurlijk blijf ik grappen verzinnen en vertellen over dit land, zijn leiders en zijn bevolking. Alleen even niet in de theaters.’

Tot eind augustus is Geert Hoste te zien op VTM op zondagavond om 19u55, met De Wetten van Geert Hoste. Eind oktober start een nieuwe reeks op Eén. En eind augustus verschijnt zijn scheurkalender ‘Lachkalender 2017’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.