Gary Clark Jr. komt naar De Roma

Gary Clark Jr
©De Roma

Op 22 februari verschijnt “This Land”, de langverwachte nieuwe plaat van bluesheld Gary Clark Jr. Op 21 juni komt de stem van een nieuwe generatie bluesgitaristen naar De Roma om het album live voor te stellen aan het Belgische publiek. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 22 februari om 10u via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac.

Vrijdag 1 juli 2016, 14u15, Werchter. De organisatie van Rock Werchter ziet zich verplicht hun grootste tent The Barn af te sluiten nadat 15.000 uitzinnige fans zijn samengetroept om Gary Clark Jr., redder van de blues en gitaargod van een nieuwe generatie live aan het werk te zien. Achteraf zal de aanwezige HUMO-journalist het volgende optekenen: “op het Werchter-concert van Gary Clark Jr. was niéts aan te merken, kanttekening noch mimimimimi-gezeur te bedenken. Hij was hier totnogtoe de enige artiest die erin geslaagd is ons achtereenvolgens te doen lachen (voornamelijk het soort schrille lach die onze keel ontsnapt als we door verstomming getroffen zijn), meezingen en dansen, en ons voldoende kippenvel bezorgde om minstens vier braille-lezers een werkweek lang onledig te houden. De volle pot aan sterren is zijn logische deel.”

Donderdag 10 januari 2019. Gary Clark Jr. lanceert met “This Land” de eerste single van zijn gelijknamige nog te verschijnen plaat. Op een paar weken tijd verzamelt de video bijna twee miljoen views en slaagt Clark Jr. erin om het hele debat rond het diepgewortelde racisme in het Zuiden van de VS een nieuw elan te geven. En dan moet de plaat nog verschijnen! Gary Clark Jr. is niet zomaar de volgende bluesartiest, het is de stem waar onze wereld op dit moment heel erg veel nood aan heeft. En je kan er nog op dansen ook.

https://www.youtube.com/watch?v=9KoUe2_JUjc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.