G-Star RAW en Pharrell Williams openen flagship-store aan Fifth Avenue – New York

©IVY LEE
Onlangs opende Pharrell Williams, Head of Imagination bij G-Star RAW, groots de nieuwe flagship-store van het merk aan Fifth Avenue in New York. Deze winkel markeert Williams’ eerste store-opening sinds hij in februari mede-eigenaar werd van het denim merk.
 
Om de opening van de winkel aan Fifth Avenue en de groeiende aanwezigheid van G-Star in New York te vieren, heeft Williams – samen met professionele BMX-coureurs zoals Nigel Sylvester, Austin Horse en Anthony DeRosa – een fietstocht gemaakt van Williamsburg naar Fifth Avenue, waarbij onderweg alle andere G-Star-winkels werden bezocht. De viering komt twee maanden nadat Pharrell een select gezelschap van vrienden en internationale pers heeft rondgeleid in het hoofdkantoor van het merk in Amsterdam.

Na de fietstocht door de stad met BMX crew Brooklyn Machine Works, gaf Williams het startsein voor een knallend openingsfeest in de Fifth Avenue flagship-store. Ook alle andere lokale G-Star winkels feestte mee, met DJ Joey Bada$$ en DJ Kirk Knight die optraden in SoHo, Clark Kent in Williamsburg en Eva Shaw op Fifth Avenue. Andere aanwezige beroemdheden en vrienden van het merk waren onder andere: Joey Badass, Garance Dore, Eric West en meer.

De nieuwe winkel aan Fifth Avenue heeft een ‘open raam’-concept om de producten in de winkel extra in de schijnwerpers te zetten en zorgt er voor dat het interieur van straat zichtbaar is. De mezzanine toont de denimvoorraad en daarnaast worden de verschillende jeansmodellen tentoongesteld op floating 3D-legs – op die manier worden de denims in hun meest pure en rauwe vorm gepresenteerd.

Tijdens de feestelijke opening van de flagship-store konden bezoekers ter plekke hun denim kledingstuk customizen met limited edition patches en buttons.

De nieuwe G-Star RAW flagship-store, een van de grootste winkels in de VS, die zich op de hoek van East 41st Street en 475 Fifth Avenue bevindt, tegenover de openbare bibliotheek van New York, beslaat ruim 250 vierkante meter en toont de denimexpertise van het toonaangevende merk.


G-Star RAW
G-Star RAW, opgericht in 1989, heeft nog steeds de filosofie “Just the Product” als drijfveer. Met deze toewijding aan kwaliteit en vooruitgang, is het merk een pionier in de denimindustrie, produceert innovatieve producten en groeit snel uit tot een wereldwijd merk. Sinds de uitvinding van de ‘3D-denimmethode’ voor het maken van jeans in 1996, met de productie van de G-Star Elwood, biedt G-Star naast het kernproduct jeans nu een breed assortiment aan kledingstukken, accessoires, schoenen en brillen. Afgelopen februari kondigden G-Star RAW en Pharrell Williams hun strategische samenwerking aan, waarbij Pharrell Williams mede-eigenaar is geworden van het jeansmerk en de titel van ‘Head of Imagination’ heeft gekregen. Pharrell Williams is ondergedompeld in het merk op vele creatieve niveaus, van de collecties, tot campagne en bedrijfsstrategie.
g-star.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.