Home NIEUWS EVENTS Fun Lovin’ Criminals, Therapy? en Fischer-Z headlinen zaterdag op Genk on stage

Fun Lovin’ Criminals, Therapy? en Fischer-Z headlinen zaterdag op Genk on stage

©Genk On Stage

Het gratis stadsfestival Genk on stage bevestigt drie internationale acts voor haar line-up. De Amerikaanse rockband Fun Lovin’ Criminals headlinet zaterdagavond op de Main Stage en wordt voorafgegaan door de Ierse rockers van Therapy? en de Britse band Fischer-Z. Het festival kondigt verder de komst van zo’n 40-tal acts aan, waaronder de Nederlandse ster Nielson en singer-songwriters Milo Meskens en Buurman. Op Bar Parasol op de Grote Markt hoeven bezoekers van het festival niets van het WK voetbal te missen.


INTERNATIONALE TOPACTS OP DE MAIN STAGE
De line-up voor de Main Stage op zaterdagavond is bijna rond. Het Amerikaanse Fun Lovin’ Criminals is hier de absolute headliner. Met 25 jaar trouwe dienst op de teller maakt de alternatieve rockband – onder andere bekend van de hit ‘Scooby Snacks’ – deel uit van het selecte clubje bands dat al jaren overeind blijft.

Eerder op de avond vult de Ierse rockgroep Therapy? de line-up aan. Therapy? gooit ook al 25 jaar hoge ogen op grote festivals. Hits als ‘Nowhere’ en ‘Diane’ blijven voor rockliefhebbers echte klassiekers.

De Britse band Fischer-Z vult het programma op zaterdag aan. De band trok in het voorjaar nog door met een uitverkochte clubtour. Hits als ‘So Long’, ‘Marliese’ en ‘The Worker’ zullen niet ontbreken op hun setlist. Schepen van Evenementen Lotte Trippaers: “Met deze internationale line-up op zaterdagavond hopen we ons als stadsfestival te onderscheiden en bezoekers van bredere regionen naar onze stad te lokken.”

LINE-UP AANGEVULD MET 40-TAL NIEUWE NAMEN
De line-up van Genk on stage is, op enkele acts na, bijna volledig rond. Op de Main Stage worden de Nederlander Nielson, De Nieuwe Lichting-winnaar Chackie Jam, het Genkse Polly et Les Quatre Snaar en singer-songwriters Milo Meskens en Buurman aan het programma toegevoegd. Voor de Fruit Stage wordt de komst van ska-coverband The Skadillacs aangekondigd.

Op Factor J is de line-up ook bijna rond: Soul Shakers, The Whatevers, Statue en The Ant werden daar toegevoegd.

Verder werd het programma voor de Stationsstraat bijna vervolledigd: La Murgha Armada, Jeff Brick en Creepzijn daar de headliners. Op El Coktèl, de nieuwe naam van het dj-podium in de Winterslagstraat, maken dj’s Buscemi, Dorine Fox en Mr Phonky het mooie weer.  Bar Parasol op de Grote Markt programmeert de Turkse dj Cedy, DJ Double D en DJ Ward.

De line-up van Villa Cité, het podium voor jong Genks talent onder impuls van Villa Basta, is ook rond. Dankzij de coaching van Villa Basta kan Genk on stage op El Coktèl en Bar Parasol ook jonge Genkse dj’s podiumkansen bieden, zoals AviloMuze en MiniMaal.

Genk on stage is een gratis stadsfestival dat plaatsvindt op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni.

Eerder werden o.a. Clouseau, De Kreuners, Lil Kleine Live, Bart Peeters, The Van Jets, Aeroplane, Gers Pardoel en Kensington bekendgemaakt. De volledige line-up van het festival staat op genkonstage.be.

GROOT SCHERM MET WK-MATCHEN OP GROTE MARKT
Fans van de Rode Duivels hoeven zich tijdens Genk on stage geen zorgen te maken. Aan het zomerse Bar Parasol op de Grote Markt én op het Factor J-terrein zal een groot scherm op zaterdagnamiddag 23 juni de match België-Tunesië live uitzenden.

Schepen Trippaers: “Als de Belgen winnen – en daar gaan we uiteraard van uit – barst er een groot feest los in het centrum.” Vlak na de match worden daarom op alle podia feestelijke acts geprogrammeerd: Pat Krimson, Duplicate, MoodCollector, Lennert Wolfs, Yass en Zohra. De cabaretband ‘t Schoon Vertier zorgt voor de sfeer tussen de podia. “Bar Parasol – inclusief groot scherm en extra terrassen – blijft niet alleen tijdens Genk on stage, maar gedurende de ganse WK-maand op de Grote Markt staan en zendt alle matchen live uit.”

PRAKTISCH
www.genkonstage.be

www.facebook.com/genkonstage

www.instagram.com/genkonstage

www.twitter.com/genkonstage

#gos18

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten