Fictiereeks ‘Studio Tarara’ start met dubbelaflevering bij VTM

Studio Tarara
©Medialaan

1993. Achter de schermen van VTM verliezen de acteurs van de populaire sketchshow ‘Studio Tarara’ zich in een spiraal van zelfdestructie. Ricky (Koen De Graeve) is verslaafd aan drank en drugs, Sandra (Ruth Beeckmans) aan seks en Jean (Peter Van den Begin) is een machtsgeile pervert.

Er is hoop wanneer zowel Ricky als Sandra de liefde vinden, maar een mysterieuze zelfmoord sleurt de hele studio mee in een onderzoek. Wat is er gebeurd? Wie is dood? En, waarom?

‘Studio Tarara’ is de eerste dramareeks van Shelter, het productiehuis van Tim Van Aelst, met in de hoofdrollen Koen De Graeve, Frances Lefebure, Geert Van Rampelberg, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin en Janne Desmet.

Tim Van Aelst, Shelter: ‘De televisiewereld spreekt tot de verbeelding. Wat gebeurt daar allemaal backstage vragen velen zich af? Soms doen de wildste verhalen de ronde, en mensen smullen ervan. Onze eerste dramareeks refereert naar VTM, anno 1993. Maar ‘Studio Tarara’ is pure fictie. We spelen in geen geval de geschiedenis van VTM na, al zou de sketch show – zelf ook ‘Studio Tarara’ getiteld – toen misschien wel gescoord hebben! De sketch show en de coulissen van VTM vormen letterlijk het decor van de reeks, maar het verhaal draait om wat er achter de schermen van de productie gebeurt tussen de personages en in hun privéleven. Om een spiraal van zelfdestructie en de impact die dat heeft. Wat uiteindelijk leidt tot een zelfmoord, die flink wat vragen doet rijzen en de rode draad vormt doorheen de hele reeks.

‘Als regisseur was het fantastisch om de hele sfeer van de beginjaren van VTM én de jaren ’90 terug tot leven te kunnen wekken. Vier maanden lang met een ongelooflijk getalenteerde cast & crew dag in dag uit in die kleurrijke decors en kledij mogen werken was een ongelooflijk feest. Het resultaat is dan wel geen comedy show of sitcom, het draagt overduidelijk de Shelter signatuur. Ik ben enorm trots dat we onze grenzen hebben durven verleggen. Nu die vingers kruisen en afwachten of pers en publiek onze eerste dramareeks kan smaken.’

Cast

RIK ‘RICKY’ BOLSENS // ACTEUR (KOEN DE GRAEVE)
Rik Bolsens behaalde naam en faam in het theater, maar toen de eerste commerciële zender werd opgericht, liet Rik zich overtuigen om zijn kans te wagen in de showbizz. Onder zijn artiestennaam ‘Ricky’ Bolsens is hij medeverantwoordelijk voor het succes van de sketch show ‘Studio Tarara’. Ricky is een gezellige sfeermaker die kwistig omspringt met geld. Maar hoe succesvol, populair of geliefd hij ook is, het emmertje geraakt niet vol. Hij duikt in drank, drugs en feest erop los, zonder zijn grenzen te kennen. Hij is vaak heel uitgelaten en extravert, maar daaronder schuilt iemand die aan zichzelf twijfelt, waardoor hij opnieuw wil ontsnappen in nog meer ‘verdoving’.

Ricky is au fond een goeie gast, heel aimabel, attent, behulpzaam, lief zelfs. Hij onderneemt vaak zotte of charmante initiatieven om iemand op te vrolijken. Zijn impulsief gedrag brengt hem anderzijds ook meermaals in grote problemen.

SANDRA VERBEECK // ACTRICE (RUTH BEECKMANS)
Sandra is een sterke, seksueel vrijgevochten vrouw, in een maatschappij waar dat nog niet de norm is. Ze weet wat ze wil, en ze neemt het ook. Dat ze daardoor een reputatie opbouwt, lijkt haar niet te deren. Haar zoektocht naar vluchtig genot komt zelfs in de buurt van een seksverslaving.

Sandra is een zeer grappige, cassante vrouw. Haar humor is haar schild. Want in de grond wantrouwt Sandra mensen en daarom zal ze zich nooit kwetsbaar opstellen. Ze zou zichzelf nooit een feministe noemen, want ze is niet bezig met ‘grote principes’, maar ze bijt wel fel van zich af wanneer ze zich als vrouw onrechtvaardig behandeld voelt.

JEAN VAN HOOF // ACTEUR (PETER VAN DEN BEGIN)
Comedian Jean Van Hoof komt de ploeg van ‘Studio Tarara’ vervoegen. Jean is niet alleen geliefd bij het publiek, achter de schermen is hij ook een machtig man met connecties in elke hoek van het film- en tv-wereldje. Ook fysiek is hij een indrukwekkend figuur en daar maakt hij gebruik van. Achter de sympathieke grapjas en filantroop, schuilt immers een man die worstelt met een duistere kant van zichzelf.

CHRISTINE DE WOLF // PRODUCER STUDIO TARARA (JANNE DESMET)
Christine heeft veel bordjes tegelijk omhoog te houden. Ze staat quasi alleen in voor de opvoeding van Violet, het dochtertje dat ze samen met Ricky heeft. De twee leerden mekaar kennen toen ze allebei ambitieus en jong aan het nieuwe programma ‘Studio Tarara’ begonnen en kort daarna trouwden ze en kregen ze een kind. Maar samen met Ricky’s roem, kwamen ook zijn drank- en drugsmisbruik, en zijn hedonisme. Na een tijd heeft Christine het opgegeven om Ricky te willen veranderen en zijn ze, relatief, vriendschappelijk uit elkaar gegaan. Ondertussen is Christine opgeklommen tot producer van ‘Studio Tarara’. Door haar grote verantwoordelijkheidsgevoel voor de reeks, haar cast en crew en haar perfectionisme, staat Christine vaak stijf van de stress. Ze is intelligent en lief, maar een workaholic die niets kan loslaten.

PATRICK WILLEMS // PUBLIEKSOPWARMER (GEERT VAN RAMPELBERG)
Patrick Willems begon ooit samen met Jean in het theater. Jean is uitgegroeid tot een grote ster, terwijl Patrick veel kansen heeft laten liggen of verprutst, en nu publieksopwarmer is. Hij belichaamt de tragiek van een clown. ‘Patje’ is heel grappig, kan het publiek uit zijn hand doen eten maar hij heeft een erg fragiel ego. Op zijn slechte momenten wentelt hij zich in zelfmedelijden, op zoek naar bevestiging. Vanbinnen is Patrick eigenlijk een warme, lieve man. Hij is een echte vriend, empathisch en behulpzaam. Patrick draagt een groot geheim met zich mee, waardoor hij gebukt gaat onder schuldgevoel. Op onbewaakte momenten, kan je dat in zijn ogen zien. Maar hij praat er met niemand over, laat niks merken. Het vreet aan hem, maar hij heeft al zo lang gezwegen, dat praten geen optie meer is.

ROXANNE SMIDTS // BORDJESDRAAISTER IN RAD VAN FORTUIN (FRANCES LEFEBURE)
Mooi, lief, oprecht, ad rem: Roxanne geeft mensen een goed gevoel, maar er schuilt een harde tante in haar. Ze heeft een sterk ontwikkeld moreel kompas: ze weet voor zichzelf wat goed en fout is, en is dan moeilijk van haar idee af te brengen. Haar grote angst is om op foute mannen te vallen, op bad boys. Tot voor kort was ze een onbezorgde jonge vrouw, die wel eens een stapje in de wereld durfde zetten. Geen overdreven drank- of drugstoestanden zoals bij Ricky, maar ze genoot best wel van alle vertier dat kwam kijken bij haar carrière in de showbizz als bordjesdraaister bij ‘Rad Van Fortuin’. Tot, na een nachtje stappen, alles verandert.

KIM STAELENS // SCHMINKSTER (CHARLOTTE TIMMERS)
Visagiste Kim is een echte ‘marina’, met een vaste uitvalsbasis: discotheek Dockside in Hasselt. Daar zit ze constant in parketten verwikkeld met gladde jongens en drugs. Over die intriges vertelt ze ongegeneerd aan Sandra en Ricky, in haar schminkstoel. Kim is een open boek, maar tegelijk naïef en niet al te slim. Ze kan de meest bizarre, marginale, verhalen vertellen die ze zelf volkomen normaal vindt. Ze is lief en attent, maar kan ook bitchy uit de hoek komen. Kim kent alle geheimen van de set. Tijdens de make-up komen immers alle tongen los.

GLENN BORKELMANS // OPNAMELEIDER (JONAS VERMEULEN)
Glenn is de opnameleider van ‘Studio Tarara’ die alles in goede banen moet leiden. Maar in plaats van een rustige gezagsfiguur is Glenn een dramaqueen die vooral veel klaagt en commentaar heeft, maar niet echt de boel oplost. Hij loopt met alle problemen naar Christine in plaats van haar werk te verlichten.

BABS DEGRYSE // KLEEDSTER (LAUREN VERSNICK)
Kleedster Babs is een stijlvolle, knappe jongedame. Ze doet haar job als kleedster graag, maar haar eigenlijke ambitie is actrice worden. In tegenstelling tot de flamboyante flapuit Kim, is Babs een bedeesd, lief type. Ze is nog erg jong, en snel onder de indruk van het TV-wereldje.

PASCAL //POLITIEAGENT (BORIS VAN SEVEREN)
Nadat de zaak geklasseerd werd als een zelfmoord heeft Pascal van zijn overste de opdracht gekregen om alle VHS-tapes van de ondervragingen uit te typen. De introverte, maar gedreven agent vult zijn pauzes met het slurpen van koffie en luisteren naar heavy metal. Pascal geraakt tijdens zijn job geleidelijk aan geïntrigeerd door de personages en verdiept zich verder in het onderzoek.

Start met dubbelaflevering op dinsdag 12 februari om 20.35 uur
23 april 1993. De kijkcijfers van de populaire sketch show ‘Studio Tarara’ swingen de pan uit en de opnamedagen volgen mekaar in sneltempo op. Kleedster Babs is jarig en wordt op de set verrast door haar collega’s. Het wordt het startschot van alweer een gezellig feestje vol drank achter de schermen van ‘Studio Tarara’ in de coulissen van VTM. Iedereen vliegt er meteen stevig in, maar één iemand kent zijn grenzen niet. Een onschuldig spelletje loopt uit de hand, met ingrijpende gevolgen. Producer Christine probeert alles in goede banen te leiden, maar dat gaat gepaard met een hoop stress. VTM-coryfee en publiekslieveling Jean Van Hoof komt de ploeg van ‘Studio Tarara’ versterken, en even lijkt alles weer onder controle. Maar die illusie wordt al snel doorprikt, wanneer blijkt dat ook Jean een duister kantje heeft.

Studio Tarara werd gerealiseerd in samenwerking met vtm & Proximus, met de steun van het VAF & de Tax Shelter maatregel van de Vlaamse overheid.

Studio Tarara, elke woensdagavond bij VTM

2 REACTIES

 1. Zelden kan men het aantal afleveringen van een lopende serie bv “Studio tarara” terug vinden, noch in de tv boekskes – kranten – internet. Kan dit niet aangepast worden in de toekomst of vandaag nog.

  • Beste Willy,

   In sommige gevallen mag dit aangekondigd worden, ondersom dan weer niet.
   Dit hangt af van de richtlijnen van de makers van het programma in hoever zij willen bekend maken.

   Wij al pers en medium moeten ons strikt aan die regels houden.

   Wat wij wel doen is wekelijlks een aantal dagen op voorhand berichten wat de volgende aflevering te bieden heeft.

   Ik zou zeggen bezoek regelmatig onze website en blijf zo geinformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   TellMeMore Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.