Faroek: Schaamteloze oplichters

©medialaan

Zevenentwintigduizend euro stak de Britse Susan haar nieuwe vriendje David toe, na een romance van amper zes maanden. Een week later was ze alles kwijt, en ontdekt ze dat haar grote liefde nog andere vrouwen heeft. Bij sommigen heeft hij ook kinderen. “Ik had het gevoel dat ik met de duivel had geslapen. Alles was een aaneenschakeling van leugens, niets was echt: zijn vrienden, zijn zogezegde zakenrelaties, niets.”

En Susan is lang niet de enige. “David gedraagt zich alsof hij verliefd is,” zegt gerechtspsychiater Cleo Van Velsen. “Maar hij speelt die emotie, ze bestaat niet echt. Zijn talent om charmant en verleidelijk te zijn, gebruikt hij als een middel om haar aan de haak te slaan.”

In ‘FAROEK’ praten meer slachtoffers zoals Susan over de oplichters die hen duizenden tot honderdduizenden euro’s afhandig maakten. De oplichters gaan schaamteloos te werk. Ze investeren soms maanden in het bewerken en manipuleren van hun slachtoffers. En het zijn zeker niet alleen mannen.

Zo speelt Beth dat ze terminaal ziek is. Op die manier windt ze een ganse familie, van wie de vader op sterven ligt, rond haar vinger. De familie neemt haar in huis omdat ze medelijden hebben, en geeft  haar duizenden euro’s voor een zogezegde behandeling. De moeder van het gezin, Rita Toman, denkt er vol afschuw aan terug. “Het ergste vind ik dat mijn man haar in vertrouwen heeft genomen tijdens zijn laatste dagen, omdat ze zogezegd allebei kanker hadden. Daar word  ik bijna krankzinnig van. Mijn man heeft haar in vertrouwen genomen en het was allemaal nep.”

FAROEK OP WOENSDAG 10 FEBRUARI 2016 OM 22.25

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here