Familie-collega’s smaken de Gin-kroost van Roel en Giovani !

In aanwezigheid van Familie-collega’s Sandrine André, Peter Bulckaen, Jo Hens, Jan Van den Bosch, Silvia Claes én zanger Stan Van Samang, hebben Roel Vanderstukken en sterrenchef Giovani Oosters maandagmiddag hun drie gins voorgesteld. Tijdens de gin tasting werden MARIE, FONS en ELSA met complimenten overladen. “Met de combinatie van Hasseltse speculoos en hazelnoot heeft MARIE mij verleid. Op basis van haar aromatiserende geur vraagt deze gin om gedronken te worden”, liet Silvia Claes zich ontvallen. Wie de gins wil bestellen kan daarvoor o.a. terecht op de website van de Smaakwinkel en via de Kroost Facebook-pagina. “De Korhaan, onze producent-verdeler,  is bezig met zijn ronde. Het is de bedoeling dat onze kroost tegen het voorjaar terug te vinden is op de drankkaart van bars en restaurants. Tegen die tijd breiden we onze kinderen uit en voegen we nieuwe smaken toe aan ons gamma”, zegt Roel Vanderstukken enthousiast.

(Eindejaars)geschenk

Het was een race tegen de klok, maar samen met de mensen van De Korhaan zijn we erin geslaagd om met onze gin-kroost alsnog de eindejaarsdagen mee te pakken”, zegt Oosters enthousiast. Hij antwoordt ook negatief op de vraag of de gin-markt ondertussen niet verzadigd is. “Integendeel. Als ik zie naar hoeveel gin wij verzetten in onze Smaakwinkel, kan ik alleen maar vaststellen dat er nog een grote groeimarge is. Gin-lovers zoeken voortdurend naar nieuwe smaken, nieuwe geuren. Wij helpen hen met onze kroost in die zoektocht.

Streekproducten

Limburgse streekproducten, dat is al jaar en dag hét stokpaardje van sterrenchef Giovani Oosters en ze zijn uiteraard ook nu weer van de partij. “Voor ons MARIEgebruiken we Speculaas en Hazelnoot, de smaken van Hasselt. Ons ELSA wordt gemaakt op basis van Citroenverbena, jeneverbes en koriander én voor onze stoere FONS maken we o.a. gebruik van steranijs, kaneel, peper en sinas. Voor elk wat wils!”

Zanger en acteur Stan Van Samang is alvast enthousiast: “Ja, ik ben ook meegesurft op het gin-succes. Voor mij was dat een kwestie van herontdekken. ELSA, dat is helemaal mijn ding. Citrustoestand, goed zenne!”

Roel en Giovani brengen hun kroost op de markt, samen met Hechtelse producent en verdeler De Korhaan. Een fles van 500 ml zit gemiddeld onder de €45 en je kan ze online bestellen via de webwinkel van de Smaakwinkel(https://storesquare.be/winkel/smaakwinkel), of de Kroost Facebook-pagina.

De gins zijn ook te koop in de Smaakwinkel van Giovani en je kan ze ook drinken in zijn restaurants Vous lé Vous en het Smaaksalon.

De komende weken zijn Roel en Giovani op pad en organiseren ze enkele gin tastings.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.