Fakkeltheater: Theaterseizoen 2019-2020 voorgesteld

Fakkeltheater
©Tmm_Media

Traditiegetrouw stelde Sam Verhoeven, directeur van het Fakkelteater de nieuwe seizoensbrochure voor op een persmoment. Ook deze keer kwamen heel wat acteurs en theatermakers vertellen wat ze zouden brengen in het Fakkelteater het komende seizoen. Ze waren allemaal beschikbaar voor een informele babbel met de pers over hun theater-exploten in het Fakkeltheater. Het Fakkeltheater blijft opnieuw de hele zomer open. Natuurlijk kregen alle aanwezigen de gloednieuwe seizoensbrochure mee naar huis. Het wordt uitkijken naar maar liefst 75 verschillende producties. Directeur Sam Verhoeven plaatste ook een kritische noot n.a.v. het schrappen van de DAC- en GESCO-subsidies. Deze loonsubsidies die heel wat socio-culturele sector nog wat adem gaven om medewerkers aan te werven worden per 1 januari 2022 volledig geschrapt. In totaal zijn hier meer dan 800 voltijdse banen in betrokken. Het Fakkeltheater is bijzonder ontgoocheld over de geringe aandacht dat dit kreeg van eender welke politieke partij tijdens hun race naar de stembus.

Sfeerbeelden ‘Fakkeltheater – Voorstelling seizoen 2019_2020’


Alle voorstellingen in de nieuwe seizoensbrochure zijn vanaf nu te boeken
en tot in het detail op te snorren via de website van www.fakkeltheater.be De ticketshop en de theaterkassa blijven natuurlijk ook geopend.

Traditiegetrouw presenteert het Fakkeltheater enkele eigen producties: Met “Hotel Vocal”, “The Ladies & De Lassies”, “Chansons Charmantes”, “Nekka Intiem”, “Belissama”, “Ze Zijn Me Vergeten” en “Vergeet Mij Niet” brengt het Fakkeltheater een aanbod dat aanvullend is op al hun gastproducties. Niettemin produceert het Fakkeltheater volgend seizoen maar liefst meer dan 70 eigen voorstellingen. Er zijn seizoenen geweest waarin dat aantal veel lager lag.

Daarnaast zijn er weer flink wat opvallende nieuwe gastproducties in het Fakkeltheater. Een mooie mix van theater, comedy, musical en jeugdvoorstellingen. Het gaat over meer dan 75 verschillende producties. Terugkerende productiehuizen die een of meerdere voorstellingen op de scène zetten zijn Het Acherland, Uitgezonderd., Sven De Ridder Company, Het Prethuis, Loge 10, Take Twee Producties, Theater Zeemanshuis, Tableau nr. 1, De Improfeten en Theater van A tot Z. Deze keer is er een opvallend ruim aanbod aan musical te ontdekken met onder meer “Kiss of the spider woman”, “Charlie Brown”, “Festen”, “De Kleine Draak” en “9 to 5”. Het Fakkeltheater mag twee nieuwe producenten verwelkomen: Mémoire Perdue en Theater Perplex.

Directeur Sam Verhoeven haalt bijzonder scherp uit naar de politiek:

“Afgelopen weken is er in alle stilte – door de Vlaamse Overheid, departement cultuur – een zeer drastische en waarschijnlijk onomkeerbare beslissing genomen om alle DAC en GESCO-subsidies af te schaffen per 1 januari 2022.  Samen met Fakkeltheater zijn onder andere TinnenPot in Gent, Paljas Producties, NT-Gent en vele, vele andere gezelschappen de dupe geworden van deze beslissing.
In totaal gaat het over meer dan 800 voltijdse betrekkingen. Ter vergelijking: in Vlaanderen en Brussel zijn er slechts 236 bedrijven met meer dan 800 werknemers. En toch wordt hier over gezwegen. Waarom? Met 75.000 bezoekers per jaar dragen wij – als theater – ook bij aan de lokale economie. Denk maar aan al die mensen die voor een voorstelling nog iets gaan eten, of die na een voorstelling gaan pintelieren! Of gewoon mensen die er een dagje Antwerpen van maken.Wij – als theatermakers – worden weggezet als oude wijven die niets anders doen dan zeuren over geld, over subsidies, over ‘meer – meer – meer’… Als ik in eigen naam mag spreken: ik heb het nog nooit voor zo weinig gedaan. En daarom denk ik, dat het tijd wordt voor een duidelijk signaal. Theater is voor iedereen, door iedereen. Ik pleit voor een cultureel beleid dat rekening houdt met én de noden van de mensen uit de culturele sector (en niet enkel de grote instituten) én de noden van de mensen die gewoon graag en betaalbaar naar theater willen gaan.”

PRAKTISCHE INFORMATIE 

Seizoensbrochure 2019-2020  is te verkrijgen aan de kassa van het Fakkeltheater en alles is tevens te consulteren op onze website.
Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via  070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 te 2000 Antwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.