FACTS verwelkomt actieheld Dolph Lundgren in Gent!

FACTS

Wie een lijst maakt met bepalende actiesterren van de jaren ’80, kan simpelweg niet om Dolph Lundgren heen. Deze legendarische Zweedse acteur en regisseur verwierf naam en faam als de meedogenloze tegenspeler Ivan Drago in Rocky IV in 1985 en verzilverde daarna een lange lijst rollen in Hollywood-films. Van nostalgische klassiekers als Masters of the UniverseThe PunisherUniversal Soldier en Red Scorpion tot de recente blockbusters The Expendables (1-2-3), Creed II en Aquamanbewees deze man dat hij non-stop een bad-ass en respectabele filmheld kan zijn. En nu kan je hem ontmoeten in Flanders Expo, tijdens de comic con FACTS, op 6 en 7 april.

Dolph Lundgrens carrière kwam in een stroomversnelling toen het publiek hem zag schitteren in Rocky IV, als de Sovjet-bokser Ivan Drago. En ook al stond Dolph Lundgrens personage aan de ‘verkeerde kant’ van het Koude Oorlog-boksgala, je kon bijna niet anders dan respect hebben voor het blonde gevaar.Lundgren had duidelijk een impact gemaakt, want de rollen bleven sindsdien binnenstromen. Hoofdrollen zelfs, waaronder He-Man in Masters of the Universe (1987), Lt. Nikolai Rachenko in Red Scorpion (1988) en Frank Castle in The Punisher (1989). Maar op een even indrukwekkende manier bleef Lundgren de specialist van de booswichtrol, zoals duidelijk werd in de onvergetelijke vertolking van Andrew Scott/GR13 in Universal Soldier (1992).

Tot op vandaag blijft Dolph Lundgren zijn stempel zetten op Hollywood, als acteur en regisseur. Als acteur kon je hem zien als onder meer Gunner Jensen in de drie The Expendables-films en als King Nereus in de DC Comics-film Aquaman. In Creed II, die deze week in de cinema verscheen, nam Lundgren opnieuw de rol van Ivan Drago op, waarbij hij het Rocky IV-monster meesterlijk omtoverde tot mens.

Dolph Lundgren heeft er eveneens wat tv-schermtijd op zitten, waarbij we graag de rol van Konstantin Kovar in DC Comics’ populaire serie Arrow willen belichten. En ja, ook dat geheel draagt het ‘Dolph Lundgren-kwaliteitslabel’.

Wil je Dolph Lundgren ontmoeten? Kom dan naar FACTS! Hij is te gast op FACTS Spring 2019, op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019, in Flanders Expo Gent. Hij zal er op beide dagen beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels.

https://www.youtube.com/watch?v=bOrZStlOJxw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.