EWT Theater stelt seizoen 2016-2017 voor

Eindelijk de langverwachte seizoensvoorstelling van EWT-theater op de bijzonder sfeervolle locatie van Mask’ara waar dragqueens schitterende optredens verzorgen. Het is meteen dé biotoop voor de extravagante komedie La Cage aux Folles, dé eyecatcher van dit EWT-Theaterseizoen. Na 30 jaar weer op een Vlaams podium te zien. Frank De Kaey, directeur van EWT Theater Deurne gaf een volledige vooruitblik op het nieuwe seizoen 2016-2017 met zes succeskomedies waarbij hij telkens mag rekenen op grote namen in de cast.

Sfeerbeelden persmeeting ‘Voorstelling seizoen 2016-2017’

UNIEK IN VLAANDEREN – NA 30 JAAR – LA CAGE AUX FOLLES

EWT Theater Deurne vliegt er meteen in met een voorstelling van formaat. Frank De Kaey, bezieler en directeur van het EWT Theater te Deurne kreeg de kans om LA CAGE AUX FOLLES te vertalen in het Nederlands en het voor het eerst in 30 jaar, exclusief in Vlaanderen, op de planken te zetten. Regisseur Jeroen Maes is volop aan het repeteren met castleden Frank De Kaey, Door Van Boeckel, Matthew Michel, Ivo Chundro, Theo Van Baarle, Liliane Dorekens, Daphne Paelinck, Linda Dhaene, Rosita Huybrechts, Jean Speicher, Mathias Daneels en Serge Bolle . De première van LA CAGE AUX FOLLES is op 6 mei in kamertheater EWT te Deurne. Deze topcast en de medewerking van enkele van de bekendste dragqueens in Antwerpen zorgen voor een onvergetelijke theaterbelevenis.

LA CAGE AUX FOLLES – een legendarische theaterkomedie, film en musical.

La Cage aux Folles is één van de meest succesvolle Franse komedies ooit. Geschreven door Jean Poiret en in 1973 gecreëerd door hemzelf en Michel Serrault in de hoofdrollen in het Theatre du Palais Royal in Parijs, waar het liefst 1800 keer is opgevoerd voor volle zalen. In 1978 werd de eerste film uitgebracht (met nog twee sequels).
Ook de Amerikaanse verfilming ‘The Birdcage’ met Robin Williams en Nathan Lane was succesvol. Uiteindelijk kwam in 1983 de musical uit op Broadway.
Het originele stuk is in Vlaanderen in 1979 en 1980 gespeeld door het toenmalige gezelschap ‘Arena’ in Gent met Werner Kopers en Roger Bolders in de hoofdrollen.

Praktische informatie LA CAGE AUX FOLLES

Producent: EWT Theater
Van: Jean Poiret
Vertaling-bewerking: Frank De Kaey
Regie: Jeroen MaesData: 6 mei tot en met 26 juni 2016

Spel:Frank De Kaey, Door Van Boeckel, Matthew Michel, Ivo Chundro, Theo Van Baarle, Liliane Dorekens, Daphne Paelinck, Linda Dhaene, Rosita Huybrechts, Jean Speicher, Mathias Daneels en Serge Bolle.


EEN VEELBELOVEND SEIZOEN 2016-2017 BIJ EWT THEATER TE DEURNE

GEESTIG ZENNE! – Van: Pam Valentine. Regie: Frank De Kaey. Met: Chris Mathieu, Door Van Boeckel, Gerdy Swennen, Michaël Zanders, Paul Peeters, Linda Dhaene en Theo Van Baarle.
Van 2 september tot en met 18 oktober 2016.

Na vakantiepech zijn Jacques en Suzy gedoemd tot de eeuwigheid in hun buitenverblijf in de Kempen. Wanneer een schrijverskoppel er intrekt als nieuwe huurders, gaan de poppen aan het dansen. Deze nieuwe ‘luchtige’ komedie is meer dan ‘geestig’ !


8 VROUWEN – Van: Robert Thomas. Regie: Door Van Boeckel. Met: Anne Mie Gis, Liliane Dorekens, Ann De Winne, Annik Pauwels, Daisy Thys, Dorothy Wuyts, Liv Van Aelst, Daphne Paelinck en Pietro Ramman.
Van 4 november tot en met 18 december 2016.

Een familiebijeenkomst wordt verstoord als de steenrijke heer des huizes wordt vermoord. Elk van de 8 aanwezige vrouwen heeft een reden en een geheim. Ze liegen, misleiden, zingen… 8 topvrouwen zorgen voor een zinderend, vrolijk, zinnelijk verhaal. Met live pianobegeleiding.


DE QUAGHEBEURS – Auteur en regie: Jeroen Maes. Met: Frank De Kaey, Paul Maes, Mathias Daneels, Thomas Van Goethem en Maja Van Honste.
Van 6 januari tot 19 februari 2017

Willy Quaghebeur, eigenaar van brasserie ‘Petit Paris’, komt te overlijden. De vier kinderen ontmoeten elkaar bij de kist van ‘vader’. Ze hebben elkaar in jaren niet meer gezien en de relatie met hun vader was ‘koel’ te noemen. Bovendien heeft ‘vader Quaghebeur’ wel een heel origineel testament bedacht. Een heerlijke situatiekomedie.


WAT HOREN MIJN OREN? – Van: Neil Simon. Regie: Frank De Kaey. Met: Anne Mie Gils, Marc Verbruggen, Annik Pauwels, Door Van Boeckel, Chris Mathieu, Theo Van Baarle, Magda Peeters, Jerry Verhaert en Reggy Turneer.
Van 10 maart tot en met 23 april 2017.

De eerste schepen van Kalmthout en zijn echtgenote hebben hun vrienden uitgenodigd op een cocktailparty om samen hun 20e huwelijksverjaardag te vieren. Maar als de gasten arriveren, ligt hij bewusteloos in zijn kamer en zijn mevrouw en het personeel met de noorderzon vertrokken. Een hilarische komedie van dé Amerikaanse meester van de lach.


DE BONOBO’S – Van: Laurent Baffie. Regie: Jeroen Maes. Met: Dieter Troubleyn, Marc Vebruggen, Frank De Kaey, Daisy Thys, Linda De Ridder en Maike Boerdam.
Van 12 mei tot en met 25 juni 2017.

Blinde Alex, dove Danny en stomme Ben zijn het beu altijd naar de Rosse Buurt te gaan om aan bepaalde trekken te kunnen komen. Daarom besluiten ze zelf een datingsite op te starten om het vrouwelijk schoon thuis te ontmoeten. Een hilarische komedie van de schrijver van het successtuk ‘Ge-tic-t’ met een topcast.


PRAKTISCHE INFORMATIE OVER ALLE VOORSTELLINGEN

EWT-Theater – Hertstraat 2 – 2100 Deurne.
Tickets reserveren kan via 03 324 52 41 of via www.ewt.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.