Home NIEUWS TV / RADIO Er was eens … Het verhaal van het Koninklijk Belgisch Instituut voor...

Er was eens … Het verhaal van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen

©Canvas

Er was eens een toren in Brussel, zo groot dat de hele wereld erin paste. Alles wat leeft en ooit geleefd heeft werd erin verzameld. Van overal kwamen wetenschappers ernaartoe op zoek naar het geheim achter al die rijkdom. En van hieruit vertrokken ze ook weer op expeditie naar alle windstreken op zoek naar dingen die ze nog niet kenden.

https://www.youtube.com/watch?=86&v=As0j0t8rhGw

Er was eens is een zesdelige documentaire reeks waarin we een blik werpen achter de schermen van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

De meeste mensen kennen het museum dat aan die instelling verbonden is, van zijn iconische collectie iguanodons. Maar dat is slechts een fractie van de 37 miljoen specimens die wetenschappers uit allerlei disciplines in de loop der tijden verzameld hebben. Het is hun ambitieuze doel om alles wat leeft en wat ooit geleefd heeft, in kaart te brengen. Zo willen ze onze kennis van de natuur voortdurend verbeteren. Wetenschap is hún verhaal om de wereld uit te leggen.

In Er was eens volgen we een aantal van hen tijdens hun werkzaamheden in het Instituut in Brussel, maar we gaan ook mee op expeditie in binnen- en buitenland. Zo zien we niet alleen de wereld in het museum, maar ook het museum in de wereld. Zoals de wetenschap in snel tempo verandert, zo evolueert ook het Instituut. Het beweegt zich tussen traditie en moderniteit, tussen toegepast en fundamenteel onderzoek, tussen kleine en grote vragen.

Er was eens gaat over wetenschap, over wetenschappers en over een ongelooflijke collectie objecten, elk met hun eigen verhaal.

Het verhaal wordt verteld door Bruno Vanden Broecke.

Er was eens is een coproductie van Diplodokus, Canvas en Belga Productions, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, de Belgische Tax Shelter, Fonds Pacal Decroos en het Brussels Hoofdstedelijke Gewest.

Vanaf zondag 4 november om 21.00 u. op Canvas

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten