Epica eerste headliner Dokk’em Open Air 2020

Dokk’em Open Air
©Dokk’em Open Air

De eerste headliner van metalfestival Dokk’em Open Air 2020 (vrijdag 3 en zaterdag 4 juli) is bekend. De symfonische metalband Epica (NL) sluit de vrijdag van het festival af met een gegarandeerd bombastische en majestueuze liveshow. Naast de bekendmaking van deze headliner zijn ook deathmetalband Unleashed (SWE) en horrormetalband Wednesday 13 (USA) aan de line-up toegevoegd.

Het Nederlandse Epica weet van begin af aan een brug te slaan tussen gothicmetal en deathmetal. Niet in de laatste plaats door de unieke combinatie van Simone Simons’ prachtige operavocalen en Mark Jansen’s grunts. Doorbraakalbum ‘Design Your Universe’ benadrukt hun unieke sound, waarna de deuren naar uitverkochte internationale tournees en stampvolle festivalweides wijd open staan. In Dokkum komen ze hun livereputatie waarmaken!

Hard, groovey en soms melodisch, ontketent Unleashed keer op keer Viking-verhalen onder begeleiding van dikke riffs. Met dertien, steevast solide platen op zak, zijn de Zweden beslist geen nieuwkomers en weten ze zichzelf iedere keer opnieuw uit te vinden door invloeden uit blackmetal en thrashmetal in de mix te gooien. Wednesday 13 staat lijnrecht tegenover Unleashed als het gaat om sound en thema’s. De band rond voormalig Murderdolls-frontman Joseph Pool a.k.a. Wednesday 13 luistert als een 80’s horrorfilm met luide gitaren en een heerlijke groove. Met eenvoudige riffs en punkattitude geven ze lucht aan de horrorverhalen die worden bezongen.

Dokk’em Open Air 2020 vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli. Naast Epica, Unleashed en Wednesday 13, behoren Nile (USA), Haken (UK), Death Angel (USA) en High On Fire (USA) en Crystal Lake (JP) tot de bevestigde namen voor het metalfestival. Early Bird tickets à € 45,- zijn nog tot 31 december verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Meer informatie:

http://www.dokkemopenair.eu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.