Ennio Morricone op nummer 1 in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40

Once up a time in the West van Ennio Morricone staat dit jaar op nummer 1 in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40. Dat werd zojuist door Maartje Stokkers en Ab Nieuwdorp bekend gemaakt in het AVROTROS-programma De Klassieken op NPO Radio 4. Op nummer 2 staat dit jaar Schindler’s List van John Williams gevolgd door Leonard Bernsteins West Side Story op nummer 3. De 40 soundtracks waarop het meest gestemd is worden op vrijdag 3 maart tussen 12.00 en 19.00 uur in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 uitgezonden.
Zowel Ennio Morricone als John Williams zijn favoriet bij de stemmers: beiden twee keer in de top 10 en 4 keer in gehele lijst. Maar ook Hans Zimmer is populair, hij staat 3 keer in de Filmmuziek Top 40. Dit jaar is er ook meer klassieke muziek te horen met onder meer:
Samuel Barber – Adagio for strings, op.11 (o.a. Platoon), Gustav Mahler – Adagietto uit Symfonie nr.5 (Death in Venice) en Ludwig van Beethoven – II. Allegretto uit Symfonie nr.7, op.92 in A gr.t. (The King’s Speech). De hoogste nieuwe binnenkomer is de Amerikaanse artiest Ry Cooder met Paris, Texas. Uiteraard is er ook Nederlandse filmmuziek te horen, van Rogier van Otterloo: Turks fruit en Soldaat van Oranje.
Regisseur Tim Oliehoek gastpresentator
Op vrijdag 3 maart is de presentatie in handen van onderstaande presentatoren:
12.00-14.00 uur Radio 4 at the Movies – presentatie Maartje Stokkers (AVROTROS)
14.00-16.00 uur Radio 4 at the Movies – presentatie Christiaan Kuyvenhoven (MAX)
16.00-19.00 uur Radio 4 at the Movies – presentatie Dieuwertje Blok (NTR)
Vanaf 17.00 uur schuift filmregisseur Tim Oliehoek als side kick aan bij Dieuwertje Blok om de top 10 mede te presenteren.
De volledige NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 is vanaf nu te zien op nporadio4.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.