Elrow Town Antwerp: Eerste editie uitverkocht met 15.500 bezoekers

Elrow Town Antwerp
©Listen Up

De eerste festival editie van elrow Town Antwerp is een feit en verkocht ook meteen uit. Het laatste confettikanon is geschoten, 15.500 bezoekers gaan met een glimlach naar huis. De organisatie blikt tevreden terug op deze eerste uitverkochte editie.

15.500 festivalgangers zakten af naar de Antwerpse Middenvijver op Linkeroever om de start van de zomervakantie in te zetten met een knal. “Begin januari ging de ticketverkoop pijlsnel van start. De late beslissers hebben deze week nog gezorgd voor een enorme boost in de ticketverkoop. Het goede weer vandaag en de buzz op social media zorgden er zelfs voor dat er nog honderden tickets aan de deur werden verkocht wat betekende dat het festival voor 22u het bordje sold out aan de voordeur kon hangen” aldus medeorganisator Wim Van der Borght.

Voor heel wat aanwezigen was elrow Town Antwerp niet de eerste kennismaking met het befaamde Spaanse feestconcept, vooral de feestjes op Ibiza blijken razend populair. De eerste reacties zijn uiterst positief. Vooral de uitgewerkte decors vielen heel erg in de smaak. Het ziet er dus naar uit deze Spaanse professionele feestbeesten volgend jaar weer hun circus mogen neerpoten op de Middenvijver aan Linkeroever.

De staking bij NMBS en de aangepaste verkeerssituatie aan zowel de “knip” als de werken voor de Oosterweelverbinding, hebben geen effect gehad op de bereikbaarheid naar het festivalterrein. De bezoekers konden gebruik maken van elke park & ride in de omgeving van Antwerpen. De goede samenwerking met De Lijn voor tram en bus, en de vele parkeergelegenheid nabij het festivalterrein, heeft ervoor gezorgd dat de bezoekers vlot op het festival geraakten.

Maar ook de aanmoediging om de fiets te verkiezen boven andere transportmiddelen, is bij de bezoekers in de smaak gevallen. Maar liefst zo’n 2.300 bezoekers kwamen naar elrow Town Antwerp met de fiets! Dit is mede te danken aan de verschillende voordelen en promoties van de organisatie uit. Ze maakten 10 bezoekers gelukkig met een gehele terugbetaling van hun festival dag, inclusief eten én drank.

31 graden voorspeld én overleefd! Gelukkig waren de festival organisatoren goed voorzien op deze hitte. Gratis water in overvloed voor alle bezoekers, en voor extra verfrissing konden de bezoekers terecht in de verschillende verfrissingszones met water sprinklers. Maar er werd ook gedacht aan onze gevoelige huid die de eerste zomerse zonnestralen ontmoet. Zo waren er 3 extra shelters voor schaduw en was er gratis zonnecrème verkrijgbaar aan elk toileteiland.

Ook het aanbod van muziek, experience, food & drinks en vooral entertainment werd gesmaakt bij de bezoekers. De crazy performances, kleurrijke stages, dolle parade, steltlopers, opblaasbare flamingo’s en reuzeninsecten zorgen voor een onvergetelijk spektakel. De verschillende house- en techo dj’s zorgden voor een echte Ibiza party vibe!
Nu is het middernacht gepasseerd, en 15.500 bezoekers keerden veilig en wel terug huiswaarts. Ook tijdens het festival verliep alles bijzonder rustig. En ook in de omgeving rond het festival bleef het rustig. De politie kon weinig tot geen incidenten vaststellen.

OVER ELROW TOWN ANTWERP:
elrow Town Antwerp is een samenwerking tussen elrow, Atmosphere Architects (de organisatie achter WECANDANCE, Laundry Day, Fire Is Gold ) en de Hasseltse nachtclub Labyrinth. De line-up van het festival zal uit een 20-tal verschillende internationale dj’s bestaan die gaan spelen op verschillende podia.

Hasta luego!

#elrowtownantwerp

Praktisch
Social Media
FB: elrow Town
IG: elrow Town
www.elrowtown.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.