Eerste namen voor Festival Dranouter

Na de geslaagde transformatie van het festival in 2015 gaat Festival Dranouter verder op de ingeslagen route, dat wil zeggen: een eclectisch muzikaal programma met maximaal luistercomfort verspreid over (intieme) locaties in het hart van het dorp, een gevarieerd palet aan randanimatie en een kwaliteitsvol aanbod van foodstands. Momenteel loopt de vroegboekactie nog waarbij je tot €10 voordeel doet bij aankoop van een weekendticket! We kunnen reeds de eerste namen voor de editie van 2016 bekend maken. O.a. ZAZ, Tourist LeMC, Tout Va BienSöndörgö, Trad AttackFlying Horseman en Oratnitza zullen hun opwachting maken.

Jawel, er is heel wat veranderd sinds de passage van ZAZ op Festival Dranouter 2013! De kleine spring-in-‘t-veld met hese stem is uitgegroeid tot een heus fenomeen. Met haar eigenzinnige mix van folk, jazz, chanson, swing en Franse variété verovert ze zo stilaan de hele wereld. Ze speelde reeds op 5 continenten, verkocht meer dan 3 miljoen platen in meer dan 50 landen en mocht daarvoor verschillende (internationale) onderscheidingen in ontvangst nemen. ZAZ is de headliner op zondag!

De Antwerpse stadstroubadour Tourist LeMC maakte al indruk met zijn debuutplaat ‘Antwerps Testament’ en met zijn tweede album ‘En Route’ slaat hij voorgoed een brug tussen Nederlandstalige folk en hip hop. Hij houdt op die manier niet enkel de erfenis van Wannes Van De Velde in ere maar hij ontgint bovendien een pad dat door vrijwel geen enkele volkszanger/hip hop artiest werd bewandeld.  Met de winst van de MIA voor ‘Doorbraak’ en ‘Nederlandstalig’ bewijst Tourist LeMC dat hij defintief tot de kopgroep behoort!

Tout Va Bien: Jan Wouter Van Gestel kwam voor het eerst in de spotlights te staan toen hij in 2013 tot laureaat werd gekroond van StuBru’s talentenjacht ‘De Nieuwe Lichting’. Twee jaar later debuteert Tout Va Bien met ‘Kepler Star’, een sferisch en dromerig album in de stijl van Radiohead, Patrick Watson en Antony and The Johnsons. Wie gaat er mee op ruimtetrip naar het verrassende sterrenuniversum van Tout Va Bien?

Söndörgö (spreek uit: Shoendoergoe) is één van de meest actieve en vernieuwende wereldmuziekbands uit Hongarije anno 2015. De tambura, een snaarinstrument verwant aan de mandoline, staat centraal in hun vingervlug bedwelmend muziekspel. Sluit je ogen en je waant je op een spontaan Zuiders feestje in één van de vele iddylische, Slavische dorpjes langs de oevers van de Donau.

Trad Attack!: hoewel Trad Attack nog maar 2 jaar bestaat zijn ze in hun thuisland Estland reeds een gevestigde naam. Dat mag ook niet verbazen, ze spelen er voor uitverkochte zalen en er prijken zowaar zeven equivalenten van onze MIA awards op hun schouw. Dankzij hun opgewekte folk, opgesmukt met flarden gitaar, pulserende drums en een serieus arsenaal aan traditionele instrumenten ligt de wereld aan hun voeten.

Flying Horseman is de band van de multigetalenteerde singersongwriter Bert Dockx. Met ‘Night is Long’, hun vierde langspeler op vijf jaar tijd heeft Flying Horseman een voorlopig hoogtepunt bijgeschreven in hun hun reeds indrukwekkende oeuvre. Hun muzikale palet is zeer breed, van bezwerende post-folk, over atmosferische blues tot lichtvoetige Afrikaanse ritmes. De vaderlandse pers schuwt de superlatieven dan ook niet. Focus Knack: “Bloedstollend mooi, ziek goed. *****”.

Het Bulgaarse Oratnitza zorgt met een atypische combinatie van vergeten folkmelodieën, didgeridoo, beats en orthodoxe gezangen voor een opzwepend geheel. Hun ‘ethnofusion’ met hedendaagse muziekstijlen deed de interesse in de traditionele muziektraditie bij Bulgaarse jongeren weer opleven. Hou je klaar voor een flinke portie hypnotiserende ‘Bulgarbeats’!

De reguliere ticketverkoop start op woensdag 24 februari. Alle formules en tarieven zijn te vinden op onze ticketpagina. Tot volgende week dinsdag loopt nog devroegboekactie waarbij je tot €10 voordeel doet bij aankoop van een weekendticket. Voor de vlugge beslissers dus! Alle informatie kan je vinden op www.festivaldranouter.be

Festival Dranouter
5-6-7 augustus 2016

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.