Eerbetoon aan Marieke “Wielemie” Vervoort in extra Telefacts

Marieke Vervoort
©DPG MEDIA

Als eerbetoon aan de overleden Marieke Vervoort is er zondag een speciale aflevering van Telefacts, met een unieke reportage over de fel bewonderde atlete. Telefacts heeft Wielemie de voorbije jaren op verschillende belangrijke en doorslaggevende momenten in haar leven van dichtbij kunnen volgen. Dat leverde unieke gesprekken op met Marieke en beelden die nooit eerder zijn vrijgegeven.

Telefacts was er onder andere bij op het WK in Doha in 2015, waar Marieke in haar rolstoel drie keer goud veroverde en ook op de Memorial Van Damme in datzelfde jaar. Maar in de reportage ook heel intieme momenten van Wielemie met haar ouders, verzorgers en arts Wim Distelmans. Met hem sprak ze openlijk over haar wens om zelf uit het leven te stappen.

Wim Distelmans – professor in de palliatieve geneeskunde: “Ze is naar mij gestuurd door haar psycholoog, omdat ze zelfdodingsgedachten had. Door het feit dat we de euthanasiepapieren hebben opgesteld, kwam er een gemoedsrust over haar waardoor ze haar grenzen nog wel wat wilde verleggen.”

Vervoort filmde ook zelf bij haar thuis. Beelden die nu soms shockeren omdat de pijn en het verdriet waar ze mee leefde, plots heel tastbaar en voelbaar worden.

Marieke overleed dinsdag. Telefacts praatte na haar dood ook met haar ouders over de fysieke en psychologische strijd van hun dochter en haar wens om te sterven. Het is de tastbaarheid van die laatste wens, die ervoor zorgde dat Marieke het nog zo lang heeft volgehouden.

De reportage is een beklijvend eerbetoon aan de sportvrouw, het rolmodel en de dochter Marieke “Wielemie” Vervoort.

Marieke Vervoort, voorbij de pijngrens, zondag om 13u45  in een extra Telefacts op VTM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.