Eén – reeks Black-out breidt uit naar Amerika, Australië, Canada en Nederland!

Black-out
©VRT / Streamz

Vandaag maakte de VRT bekend dat de fictiereeks Black-out, momenteel te zien bij Eén, verkocht is aan de Verenigde Staten, Australië, Canada en Nederland. Binnenkort kan iedereen daar zich laten meeslepen door deze spannende misdaadreeks met talent van hier. Eerder werd Black-out al genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa. Black-out is een productie van het nieuwe productiehuis jonnydepony, van Helen Perquy en Philippe De Schepper.

De uitzendingen van Black-out op Eén zitten momenteel ongeveer halfweg, en ook hier wordt de reeks ontzettend gesmaakt met gemiddeld 1.253.718 kijkers (Live +7, 4+; noot: de kijkcijfers van de aflevering van gisterenavond zijn Live+).

De hoofdrollen worden vertolkt door Geert Van Rampelberg en Sara De Roo. Daarnaast doen ook  onder andere Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Louis Talpe en Jelle De Beule mee in deze meeslepende reeks. Joël Vanhoebrouck regisseerde, het scenario is van de hand van Philippe De Schepper, Geert Verbanck en Bas Adriaensen. Black-out werd gemaakt door het Belgische productiehuis jonnydepony van Helen Perquy en showrunner Philippe De Schepper.

Synopsis
In Black-out raakt België in de ban van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in het hele land. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven. Hillebrand geeft Michael Dendoncker, Hoofd Dienst Anti-terrorisme, de opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Terwijl zij verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast hij in het duister.

De serie kwam tot stand met de steun van VRT/Eén, Screen Brussels, Telenet en Tax Shelter Partners Belga Films Fund. De internationale verkoop van de reeks is in handen van LS Distribution.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.