Eén | Over eten: Is aangebrand vlees kankerverwekkend?

©vrt

Woensdagavond is het de laatste uitzending van Over eten. Dit eerste seizoen was een succes met gemiddeld 945.783 kijkers per aflevering . In deze laatste aflevering verlaten Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis de loft om buiten met de redactie te barbecueën. Kobe zorgt voor de groenten en onderzoekt of voorverpakte sla even gezond is als een verse krop.

Danira bakt het vlees… net iets te lang. Mag je aangebrand vlees nog opeten? Dat laat ze testen in een laboratorium. En ze mocht ook een dag lang meekijken in de potten van topchef Gert De Mangeleer: wat eet een driesterrenchef?

De laatste aflevering van Over eten: woensdag 8 juni om 20.35 uur op Eén.


Voorverpakte sla

Uit een recent onderzoek van Vlam (het Vlaams Centrum voor agro- en visserijmarketing), blijkt dat de Belg voor het eerst meer voorverpakte dan verse sla koopt. De reden is duidelijk: voorverpakt is  gemakkelijk en snel, zeker als je een barbecue te organiseren hebt. Maar is zo’n voorverpakte sla wel een goede keuze? Bevat die nog voldoende vitaminen? En hoe zit dat met de smaak? Kobe zoekt het uit.

Aangebrand vlees: opeten of wegwerpen?

Een paar stukjes aangebrand vlees. Het kan de beste hobbykok of barbecueliefhebber overkomen. Er zijn mensen die dat – al dan niet uit beleefdheid- netjes opeten. Je hebt mensen die de aangebrande stukjes wegsnijden; ook opgelost. En er zijn mensen die het stukje vlees toch liever links laten liggen. Want je krijgt daar kanker van, wordt gezegd.

Hoe zit dat precies? Danira laat een aantal stukjes vlees professioneel en puur voor de wetenschap aanbranden en trekt ermee naar het laboratorium. Opeten, wegwerpen of wegsnijden? Wat doe je best? De resultaten, woensdag in Over eten.

De weg van…een lamsburger

Ook De weg van… is deze week in barbecuethema. Over eten volgt een lamsburger van op de gezellige barbecue, helemaal terug tot het lam

Wat eet… Gert De Mangeleer?

Om helemaal in stijl te eindigen, vroeg Danira Gert De Mangeleer van driesterrenrestaurant Hertog Jan of ze een dag lang in zijn bord mocht kijken en eten wat hij eet. Zo’n driesterrenchef is elke dag met lekker eten bezig. Kan niet mislopen, topgerechtjes à volonté, dacht Danira. Maar het werd een heel ander verhaal…

Over eten: woensdag 8 juni om 20.35 uur op Eén.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.