Eén | Over eten: gezonde slaatjes?

©vrt

Ook: Kobe duikt onder in de wereld van vanille, en volgt het eetverhaal van atlete Marieke Vervoort …


In Over eten heeft Danira Boukhriss Terkessidis het morgenavond over maaltijdslaatjes: zijn die wel altijd de goede keuze voor wie slank wil blijven of worden? Kobe Ilsen duikt dan weer onder in de wondere wereld van vanille. En hij stoot op een bijzonder eetverhaal wanneer hij een dag optrekt met Marieke Vervoort.

Gezonde slaatjes?

Wie een beetje op zijn of haar lijn wil letten, kiest al eens voor een slaatje bij de lunch. Gezond en allesbehalve een dikmaker, toch? Danira zoekt het uit en analyseert een aantal slaatjes: eentje uit de supermarkt, uit een brasserie, uit de eigen VRT-kantine en zelfs eentje van een fastfoodketen. Danira heeft vooral oog voor haar persoonlijke favoriet: de caesar salad. Hoeveel calorieën bevat zo’n slaatje eigenlijk?

Echte vanille?

Vanille is een basissmaak voor heel wat desserten en bereidingen: ijs, cake, pudding, noem maar op. Maar in de meeste van die producten zit geen vanille verwerkt. Of toch geen échte vanille – die zwarte puntjes die je uit vanillestokjes kan schrapen.

Wat zit er dan wel in? Kobe zocht het uit en kwam terecht bij… aardolie. Het hele verhaal ontdek je morgenavond in Over eten.

Wat eet… Marieke Vervoort?

Kobe gaat op pad met rolstoelatlete Marieke Vervoort, een vrouw die aan de ene kant volop leeft voor haar sport. Aan de andere kant weet ze als geen ander dat het leven eindig is, en daarom wil ze vooral veel genieten, ook aan tafel. Door haar ziekte heeft Marieke een magnesiumtekort en kan dat niet uit haar voeding halen zoals andere mensen. Ze moet daarvoor elke week aan het infuus.

De weg van… frangipane

In de rubriek De weg van… volgen we deze week een frangipane. Voor het maken van frangipanedeeg zijn onder meer eieren nodig. Over eten toont de weg van het frangipanekoekje op een verjaardagsfeestje, helemaal terug tot het ei. En waar dat ei vandaan komt, weten we allemaal…

Over eten: woensdag 11 mei om 20.35 uur op Eén.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.