Eén | Jeroen Meus trekt op zomertournee

©VRT

De vele fans van Vlaanderens populairste kookprogramma blijven deze zomer niet op hun honger zitten: Dagelijkse kost wordt dan Dagelijkse zomerkost.

Jeroen Meus trekt vanaf maandag 26 juni de hele zomer lang met zijn mobiele keuken op kooktournee naar drie typisch Vlaamse trekpleisters, waar hij de lekkerste zomerrecepten klaarmaakt. Nu Vlaanderens favoriete tv-kok gewoon verder kookt tijdens de zomermaanden, heeft hij toegang tot producten die normaal niet of weinig aan bod komen in Dagelijkse kost: nieuwe aardappelen, erwtjes, komkommers en tomaten. En er is nog een voordeel volgens Jeroen: “Ik zou altijd de deuren moeten openzetten. Echt plezant dat de mensen eens kunnen binnengluren.”

Dagelijkse zomerkost, vanaf maandag 26 juni elke weekdag om 19.40 uur op Eén.


“Trip down memory lane”

De eerste halte voor Dagelijkse zomerkost: een camping pal in de Vlaamse Ardennen. Echt jeugdsentiment voor Jeroen, want zijn zomervakantie bestond vroeger uit meerdere kampeertrips met het gezin Meus. Nadien zet Jeroen koers naar een vissershuisje in Sint-Idesbald aan de Vlaamse kust en naar het Zilvermeer in Mol.

Jeroen Meus:

Deze drie locaties zijn voor mij een trip down memory lane. Ze doen me terugdenken aan mijn schoolreizen en uitstapjes met de familie. Ik vind het altijd leuk om op reis te vertrekken. Eens van locatie veranderen zorgt voor nieuwe inspiratie. Hoe zeggen ze dat ook alweer: verandering van spijs doet eten (lacht).

Op elke locatie zet Jeroen zijn mobiele keuken op. Hij ontmoet er vakantiegangers en plaatselijke bewoners die met hem meekoken en proeven van de gerechten én van de sfeer. Hun verhalen en reiservaringen worden zo het belangrijkste ingrediënt van het zomerse kookprogramma.

Ik kook sowieso altijd op vakantie. Op vakantie koken is nog toffer dan thuis. Lokale markten, streekproducten, in de sfeer van het land of de streek, de temperatuur van de dag. Wanneer ik rondslenter in een dorpje, spring ik altijd binnen bij de beenhouwer.

En Leuven?

Voor Jeroen zijn koffers pakt en eropuit trekt, trakteert hij de bewoners van zijn hometown Leuven nog op een (tijdelijk) afscheidsdiner. In de eerste vier afleveringen van Dagelijkse zomerkost laat hij hen voor de deur van zijn vertrouwde keuken proeven van wat een fantastische zomer moet worden.

Dagelijkse zomerkost, vanaf 26 juni, elke werkdag om 19.40 uur op Eén.

Alle recepten van Dagelijkse zomerkost verschijnen ook op de website: https://een.be/dagelijksekost

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.