Dokk’em Open Air neemt pauze

©Dokk’em Open Air

Na elf edities in veertien jaar tijd vindt de organisatie van metalfestival Dokk’em Open Air in Dokkum dat het tijd is voor een jaar rust. De enorme tijdsinvestering die het regelen van een tweedaags festival vergt, is voor de kleine kerngroep van vrijwilligers steeds moeilijker te combineren met het privéleven. Daarom zet de organisatie het festival een jaartje in de koelkast, om hopelijk in 2018 weer te knallen als vanouds.

Na lang wikken en wegen heeft de organisatie, met pijn in het hart, de knoop doorgehakt: in 2017 komt er géén Dokk’em Open Air.

Oprichter en programmeur van het festival, Jort Visser, licht deze keuze toe:

“Het organiseren van een festival brengt veel werk met zich mee en is niet zonder financieel risico. Daarnaast hebben we zes keer in elf edities moeten wisselen van terrein. Dat is elke keer weer een uitdaging. Dokk’em Open Air is een vaste waarde geworden in de regio. Maar na al die jaren heeft de organisatie behoefte aan een pauze. Vanwege de drukte met onze banen, eigen bedrijven en gezinnen willen we graag even op adem komen. Er vindt daarom geen Dokk’em Open Air plaats in 2017.”

“Of de draad in 2018 weer wordt opgepakt, hangt af van een aantal voorwaarden. We zijn in gesprek met de gemeente Dongeradeel over een vaste locatie en samen met een aantal ondernemers kijken we naar een gezonde exploitatie. Of we doorgaan, beslissen we begin 2017. De enthousiaste reacties van iedereen, en de steun en inzet van alle crewleden, zorgen er in elk geval voor dat wij moeilijk afscheid kunnen nemen.”

Jongensdroom

Tussen de koeien, met zelfgeknutselde reclameborden en de achtertuin van heit en mem als backstage-ruimte: zo begon Dokk’em Open Air in 2002. Wat als jongensdroom is begonnen voor een groep vrienden uit Dokkum en Raard, is uitgegroeid uit tot een volwaardig tweedaags metalfestival, met grote internationale acts (zoals Arch Enemy, Testament, My Dying Bride en Annihilator), twee podia, een camping en een officiële préparty voor de hele stad Dokkum.

Trots

Vanaf de allereerste editie is Dokk’em Open Air een festival dat gemaakt is vóór en dóór liefhebbers van de hardere muziekgenres. Duizenden bezoekers uit alle windstreken van Europa reizen elk jaar af naar Noordoost-Friesland om te genieten van de sfeer en gezelligheid op zowel het festivalterrein als in de regio. En altijd kan de organisatie rekenen op de onvoorwaardelijke steun van meer dan 130 vrijwilligers uit Dokkum en omgeving. Dat is wat Dokk’em uniek maakt en waar de organisatie enorm trots op is.

Officiële website: www.dokkemopenair.eu
Facebook: www.facebook.com/dokkemopenair
Twitter: @dokkemopenair
Instagram: @dokkemopenair

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.