Dokk’em Open Air bevestigt MaYaN, Enforcer en meer

Dokk’em Open Air

Het Friese metalfestival Dokk’em Open Air in Dokkum heeft weer een aantal sterke bands vastgelegd voor vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2019. De symfonische deathmetalband MaYaN (NL), heavymetalband Enforcer (SE), speed/thrashmetalband Evil Invaders (BE) en death metal/metalcoreband For I Am King (NL) komen naar Dokkum. Ook bevestigd is de Zweedse death/thrashband Darkane met een speciale ‘Rusted Angel’-show. De festivalorganisatie is bovendien op zoek naar Noord-Nederlands talent om het festival te openen. Lokaal talent kan zich tot 17 februari aanmelden. Headliners zijn King Diamond (DK) en Cradle Of Filth (UK); alle informatie over het programma en het festival is te vinden op www.dokkemopenair.eu.

Wanted: harde Noord-Nederlandse band!

Welke Friese, Groningse of Drentse band wil Dokk’em Open Air 2019 openen en op hetzelfde podium staan als King Diamond en Cradle Of Filth? De festivalorganisatie houdt een traditie in ere en is op zoek naar hard lokaal talent. Bands kunnen zich aanmelden door een bandbio en een linkje naar hun muziek vóór 17 februari te e-mailen naar mijnband@dokkemopenair.nl. Begin maart wordt de uitslag bekend gemaakt.

Over de nieuw aangekondigde bands:

MaYaN (NL)

De symfonische deathmetalband MaYaN is een multifunctioneel metalen dreamteam. Met drie studioplaten op zak tourt MaYaN al vanaf 2011 zeer succesvol door Europa en Midden- en Zuid-Amerika. Op het laatste meesterwerkje ‘Dhyana’ (2018) werkte de band samen met het wereldberoemde symfonisch orkest City of Prague Philharmonic Orchestra. In Dokkum speelt de band een best-of-set, aangevuld met songs van After Forever, Epica, Orphanage, Stream Of Passion en andere bands waarmee MaYaN een muzikantenlijntje uit heeft staan.

Darkane (SE)

De Zweedse melodieuze death/thrashmetalband Darkane tourde jarenlang met de groten der aarde. Exclusief voor de Friese fans komt Darkane naar Dokkum met een eenmalige en speciaal samengestelde show: de volledige debuutplaat ‘Rusted Angel’ (1999) wordt gespeeld, aangevuld met een bijzondere best-of-set!

Enforcer (SE)

“Een van de beste heavymetal/NWOTHM-bands van het jaar” kopte een vooraanstaand Brits muziekmagazine.  Na vier studioplaten, een live-dvd en heul veel optredens heeft Enforcer een vaste plek veroverd in de heavymetalscene. Op 26 april 2019 verschijnt het langverwachte album ‘Zenith’ bij platenlabel Nuclear Blast.

Evil Invaders (BE)

Als je met een speed/thrashmetalplaat in de nationale hitlijsten terecht komt, dan doe je iets goed! Het Belgische Evil Invaders is actief sinds 2013 en wordt dankzij hun energieke en agressieve liveshows beschouwd als een van de meest veelbelovende acts in de extreme metal. Magazine RockTribune noemde de band zelfs de op-één-na beste band van de Benelux.

For I Am King (NL)

Melodieus en modern, complex en furieus.. én met een flinke scheut Arch Enemy en Killswitch Engage er doorheen. De Amsterdammers van For I Am King komen nog maar net om het hoekje kijken, maar frontvrouw Alma Alizadeh grunt als de beste, zoals te horen is op het nieuwe album ‘I’. Alma’s Perzische achtergrond – ze woonde tot haar 11e in Iran –  inspireerde de band tot het bijzondere artwork bij de cd.

Tickets

Een passe-partout voor twee dagen kost €49,- inclusief servicekosten. Dagkaarten voor de vrijdag of zaterdag kosten €32,50,- inclusief servicekosten. Tickets voor Dokk’em Open Air zijn verkrijgbaar via de website www.dokkemopenair.eu

Festivalinformatie

Meer informatie over de bands en over het festival is te vinden op www.dokkemopenair.eu. Eerder werden al bevestigd: King Diamond (DK), Cradle Of Filth (UK), Demons & Wizards (VS/DE), Cannibal Corpse (VS), Vivaldi Metal Project (IT), DOOL (NL), Pestilence (NL), Insanity Alert (AT) en Blaas Of Glory (NL). Meer bands volgen.

Officiële website: www.dokkemopenair.eu

Facebook-url: www.facebook.com/dokkemopenair

Twitter: @dokkemopenair

Instagram: instagram.com/dokkemopenair

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.