‘Doe Maar’ neemt Lotto Arena mee naar 32 jaar hits

Doe Maar was voor Nederland misschien wel wat The Beatles voor Engeland waren. Ze mogen zich zonder verpinken de populairste Nederlandse band ooit noemen!

Sfeerbeelden ‘Doe Maar – 32 jaar later @ Lotto Arena Antwerpen’

Begin jaren 80 scoort Doe Maar de ene hit na de andere met onder andere ‘Is Dit Alles’, ‘De Bom’, ‘Smoorverliefd’, ‘Een Nacht Alleen’, ‘Pa’ en ‘Sinds 1 dag of 2 (32 jaar)’. Gillende tienermeisjes, uitverkochte concerten en vlot verkopende merchandise maken deel uit van het succes en de populariteit van de groep. Ook in Vlaanderen is de aanhang erg groot. Ouders zijn geschokt door titels als ‘Nederwiet’, ‘Je Loopt Je Lul Achterna’ en ‘Heroïne (Godverdomme)’ en de bijbehorende songteksten. Maar dat maakt het enthousiasme bij het doorgaans jonge Doe Maar-publiek des te groter. Tot groot verdriet van vele fans kondigen Henny Vrienten, Ernst Jansz, Jan Hendriks en Jan Pijnenburg in 1984 met een aantal afscheidsconcerten aan dat het over is.

Dat de belangstelling van het publiek zelfs na vele jaren van afwezigheid nog niet verdwenen is, blijkt als Doe Maar in 2000 terug samenkomt. Het viertal brengt een nieuw album ‘Klaar’ uit en laat de Rotterdamse Ahoy maar liefst zestien keer vollopen. In België treden ze op in de Gentse Vooruit, de Ancienne Belgique in Brussel en het Sportpaleis. Daarna wordt het weer stil. Tot ze in 2008 de affiche van Werchter Boutique sieren. En in 2013 concerteren ze in een tjokvolle Lotto Arena.

En ook in 2016 zal de Doe Maar-koorts hoog oplopen in de Lage Landen. De band kondigde eerst al drie concerten aan in de Amsterdamse Ziggo Dome en nu ook de Antwerpse Lotto Arena mee in hun reis.  Een splinternieuw concert van Doe Maar waar alle hits aan bod kwamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.